Katariina Suuren Pietari

Katariina Suuren vaiherikas elämä on antanut aiheen useampaankin kirjaan, näytelmään ja elokuvaan. Tällä erikoismatkalla tutustutaan monipuolisesti tämän Venäjää 34 vuotta itsevaltiaana hallinneen naisen elämään Pietarissa. Matka taittuu joutuisasti nopeilla Allegro-junilla ja Pietarissa majoitutaan hotelli  Dostojevskissa, joka sijaitsee keskustassa lähellä hyviä ostoskatuja.  Mielenkiintoisen retkipäivän voikin sitten vaikka kruunata keisarillisessa ooppera- ja balettiteatterissa nauttien maailmankuulun teatterin upeasta ohjelmistosta. 

Prinsessa Sophie syntyi Pommerissa vuonna 1729. Preussin kuninkaan myötävaikutuksella 14-vuotiasta prinsessaa ryhdyttiin naittamaan Venäjän suuriruhtinas Pietarille. Ortodoksisessa kasteessa Sophie sai nimen Katariina (Jekateriina) ja nuoret avioituivat vuonna 1745. Liitosta tuli kuitenkin kovin etäinen. Puolisonsa kuoltua hänestä tuli 1762 Venäjän keisarinna Katariina II, jonka hovi oli ennen näkemättömän loistelias ja vauras. Katariina tuli kuuluisaksi paitsi edistyksellisenä hallitsijana myös taiteiden ja tieteiden harrastajana. Tuona aikana kerättiin suurin osa Eremitaasin taideaarteista. Katariina osoittautui taitavaksi myös sodankäynnissä ja hän laajensi Venäjää osallistumalla Puolan jakoihin ja liittämällä Krimin ja Ukrainan Venäjän valtakuntaan. Viime vuonna tuli kuluneeksi 220 vuotta Katariina Suuren kuolemasta (k. 1796).

Alla olevaan hintaan lisätään viisumin hankinnasta maksu 35 € / henkilö.

Venäjän viisumin hankintaan tulee varata aikaa vähintään 8 päivää.

Status:
Täynnä

Matkaohjelma

Perjantai

  • junamatka Helsinki-Pietari 10.00-14.27 (kesäaikana klo 11.00-14.27)
  • kaupunkikiertoajelu, jonka aikana kuullaan paikallisen oppaan kertomana Katariina Suuren vaiheista Pietarissa
  • kuljetus hotelliin ja majoittuminen

Lauantai

  • aamiainen hotellissa
  • retki Tsarskoe seloon (nyk.  Puškiniin), jossa tutustutaan upeaan Katariinan palatsiin ja lähistöllä sijaitsevaan Katariinan pojan palatsiin Pavlovskissa
  • iltaohjelmaa tarjolla lisämaksusta

Sunnuntai

  • aamiainen hotellissa
  • retki Talvipalatsiin - Eremitaasin taidemuseoon
  • kuljetus rautatieasemalle
  • junamatka Pietari-Helsinki 15.30–17.55 (kesäaikana klo 15.30-18.55)

Ajat ovat paikallisia aikoja. Talvisin kello on Pietarissa tunnin edellä Suomen aikaa. Kesäkaudella käytössä on sama aika kuin Suomessa. Aikataulut julkaistu sitoumuksetta.

Katariinan palatsi sijaitsee 24 km Pietarista etelään Tsarskoe Selossa, nykyisin Puškinin kaupungissa. Palatsin rakennutti alun perin Pietari Suuri Katariina-vaimolleen, mutta nykyinen valtava, yli 300 m pitkä rokokoopalatsi, on Elisabet I rakennuttama 1700-luvun lopulla. Palatsi oli myöhemmin myös Katarina Suuren lempipaikkoja. Sen tärkeimpiin nähtävyyksiin kuuluu uudelleen rakennettu Meripihkahuone, jonka alkuperäiset osat katosivat toisessa maailmansodassa. Kruununperijän syntymää juhlistaakseen Katariina Suuri lahjoitti Pavlovskin palatsin pojalleen suuriruhtinas Paavalille. Tästä Puškinin lähellä sijaitsevasta palatsista muodostui Pietarin musiikkielämän keskus, mm. Johan Straussin orkesteri viihdytti keisarillisia vieraita monina kesinä.  

Pietarin keskustassa sijaitseva Talvipalatsi oli Venäjän keisarien koti ja edustuspalatsi kylmät talvikuukaudet. Palatsissa ja sen lisärakennuksissa sijaitsee yksi maailman suurimmista taidemuseoista, Eremitaasi. Sen kokoelmissa on yli kolme miljoonaa taide-esinettä. Nykyinen museo sai alkunsa Katariina Suuren yksityisestä taidekokoelmasta, jota myöhemmät tsaarit laajensivat. 

Hintaan sisältyy

- edestakaiset junamatkat Helsingistä Pietariin Allegro-junalla 2.lk vaunussa
- majoitus hotelli Dostojevskissa tai vastaavassa (2 yötä) kahden hengen huoneessa
- buffet-aamiaiset hotellissa
- retkiohjelmaa:
  o kaupunkikiertoajelu
  o Katariinan ja Pavlovskin palatsit
  o Talvipalatsi ja Eremitaasin taidemuseo
- suomea puhuvan oppaan palvelut Pietarissa


Lisämaksusta €/henkilö
- viisumin hankinta 35 €
- matkavakuutus alk. 18 €
- majoitus hotellissa yhden hengen huoneessa 125-180 €
- matkapapereiden postitus 12 €
- pääsyliput iltaohjelmiin

Passi, viisumi ja matkavakuutus

Venäjän viisumin anomista varten tulee matkustajien toimittaa viimeistään kaksi viikkoa ennen matkaa seuraavat asiapaperit:
- viisumianomuslomake täytettynä
- passi
- yksi värillinen passikuva
- vakuutusyhtiön todistus voimassa olevasta matkustajavakuutuksesta

Huom! Passin tulee olla voimassa vielä kuusi kuukautta matkan jälkeen.

Tarkemmat ohjeet viisumin hankinnasta toimitamme matkavarauksen yhteydessä.

 

Hotelli

Hotelli Ambassador

Hotelli Ambassador (: 4 )

Osoite Prospekt Rimskogo-Korsakova 5–7, puh. +7 812 331 88 44, faksi 331 93 00 http://www.ambassador-hotel.ru Sijainti keskustassa lähellä Mariinski-teatteria. 1800-luvun lopulla valmistuneeseen ra...
Hotelli Dostojevski

Hotelli Dostojevski (: 3+ )

Viihtyisä hotelli keskustassa. Nevski Prospektille on vain viiden minuutin kävelymatka. Hotelli sijaitsee kauppa- keskuksen yläkerrassa, jossa on useita ravintoloita, baareja ja kymmeniä myymälöitä...
Hotelli Petro Palace

Hotelli Petro Palace (: 4 )

Osoite Malaja Morskaja ulitsa 14, puh. +7 812 571 3006 Sijainti kaupungin historiallisella alueella, lähellä Iisakin kirkkoa. 8 kerrosta, 194 huonetta, joissa wc, kylpy/suihku, tv, puhelin, mi­nib...