KAZANISTA ASTRAHANIIN - Asiantuntijan matkassa

Kazan, Cheboksary, Tetjushi, Uljanovsk, Samara, Saratov, Volgograd, Astrahan

24.-30.9.2018  viiden päivän risteily

”Volga, Volga villinä ja vapaana” . Joen törmällä ovat historiaa tehneet niin venäläiset, mongolit, tataarit kuin viikingitkin. Tarunhohtoisen kaunis Kazan on tataarikulttuurin tärkein keskus. Samarassa Stalinin bunkkerit ja Volgogradissa monumentaalinen Äiti Venäjä – patsas muistuttavat toisen maailmansodan taisteluista. Risteilyn varrelle mahtuu nähtävää, joiden kautta saa vahvan läpileikkauksen naapurimaan historiaan ja nykypäivään.

Asiantuntijaoppaina Jyrki Härkönen ja Liisa Hämäläinen.

Kazanista Astrahaniin -risteilyn vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy, Tampere.

hyttiluokka hinta/henkilö
A1 4.kansi 2 398€
A2 4.kansi 2 198 €
B2 3.kansi 1 998€
 B1 3.kansi  2 296 €

Myymme nais- ja miespaikkoja B2 kahden hengen hyteistä.

Kaikissa hyteissä on ikkuna, wc, suihku ja ilmastointi. Siistit hytit ovat pieniä. Samoin hyttien wc on pieni ja suihku on samassa tilassa. A2- ja B2-luokan hyteissä vuoteet ovat alavuoteita, B3 hyteissä on kaksi alavuodetta ja yksi ylävuode. B2VP hyteissä on ala-ja ylävuode.

Matkalle hankitaan henkilökohtainen Venäjän viisumi. Ohjeet viisuminhankinnasta lähetetään matkavarauksen yhteydessä. Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan päättymisen jälkeen ja matkustajavakuutus on pakollinen.

Avaa tulostettava esite tästä!

Lähetä varauskysely tästä!

Status:
Täynnä

Matkaohjelma

Lentoaikataulut (sitoumuksetta)
24.9. Helsinki–Kazan 23.55–02.25 ( tulo Kazaniin 25.9. )
30.9. Astrahan–Moskova 07.25–08.40
30.9. Moskova–Helsinki 10.45–12.35

1. päivä 
Suora yölento Helsingistä Kazaniin. Majoittuminen Ibis Kazan hotelliin.

2. päivä  Kazan, Kul Sharif-moskeija, Volgan risteily alkaa
Myöhäisen aamiaisen jälkeen kaupunkikiertoajelu, jonka aikana tutustutaan Unescon maailmanperintökohteeseen Kazanin Kremlin alueeseen ja käydään loisteliaassa Kul Sharif moskeijassa. Vanhan rakennuskantansa säilyttänyt Kazan on yksi Venäjän kauneimmista kaupungeista. Majoittuminen laivaan. Lounas, tervetulotilaisuus, laivan henkilökunnan esittely ja illallinen.

3. päivä Samara, Stalinin bunkkerit
Aamiaisen jälkeen saavutaan teollisuuskaupunki Samaraan, joka tunnetaan nimeään kantavista autoista. Kiertoajelu Samaran miljoonakaupungissa, jonka historia linkittyy vahvasti Staliniin. Hitlerin joukkojen ollessa Moskovan porteilla jouluna 1941 Stalin siirrätti valtakunnan johdon Kuibysheviin eli nykyiseen Samaraan. Stalinin bunkkeri rakennettiin 34 metrin syvyyteen. Kierroksella nähdään johtokeskus ja Stalinin huone pakoreitteineen. Lounas, illallinen sekä luento ja ohjelmaa laivalla. Iltapäivällä laiva lähtee kohti Saratovia. ”Volga, Volga villinä ja vapaana…”, tanssit Volgalla. 

4. päivä Saratov 
Aamiainen. Aamupäivällä saavutaan Saratoviin, jossa kaupunkikiertoajelulla ihaillaan Sokolovin vuoren maisemia ja hetki omaa aikaa kaupungin keskustassa ennen laivan lähtöä kohti Volgogradia. Lounas, illallinen ja ohjelmaa laivalla.

5. päivä Volgograd, Stalingradin taistelu
Aamiaisen jälkeen saavutaan Volgogradiin, entiseen Stalingradiin. Kaupunkikiertoajelulla tutustutaan Stalingradin taisteluihin ja käydään Mamajevin kurgaanilla, Äiti Venäjä –muistomerkillä. Lounas ja illallinen laivalla. Illalla viihdettä, tunnelmaa ja haikeita venäläisiä jäähyväissävelmiä.

6. päivä Astrahan 
Aamiainen, luento ja viihdeohjelmaa laivalla. Lounaan jälkeen saavutaan Astrahaniin. Kaupunkikiertoajelu ja majoittuminen hotelli Novomoskovskajaan, jäähyväisillallinen.

7. päivä 
Aikainen aamiainen ja lento Moskovan kautta Helsinkiin.


Hotellitiedot

Kazan, Ibis hotelli Kazan 
Siisti, hyvätasoinen hotelli sijaitsee keskustassa kävelymatkan päässä Kremlistä. 
Hotellissa on ravintola ja baari.

Astrahan, Novomoskovskaja
Hyvätasoinen hotelli kaupungin keskustassa. Hotellissa on ravintola ja baari.

Laiva
M/S MIKHAIL FRUNZE on vuonna 1980 Tsekkoslovakiassa rakennettu ja 2009 peruskorjattu jokiristeilijä, jossa on neljä matkustajakantta, ylimpänä aurinkokansi. Matkustajapaikkoja on 250. Laivassa on kaksi ravintolaa ja baaria, luku-, musiikki- ja luentosali sekä sairaanhoitajan/lääkärin vastaanottotilat. Jännite 220V. Laivassa ei ole hissiä. Sisääntulo kannelta 2. Kaikissa hyteissä on ikkuna, wc, suihku ja ilmastointi. Siistit hytit ovat pieniä. Samoin hyttien wc on pieni ja suihku on samassa tilassa. 

Hintaan sisältyy

hyttiluokka hinta/henkilö
A1 4.kansi 2 398€
A2 4.kansi 2 198 €
B2 3.kansi 1 998€
 B1 3.kansi  2 296 €
   

Myymme nais- ja miespaikkoja B-2hengen hyteistä.

Hintaan sisältyy:

• Finnairin suora reittilento Helsinki – Kazan, paluu Astrahan – Moskova - Helsinki Aeroflotin reittilennoilla
• risteily valitussa hyttiluokassa
• ohjelman mukaiset ruokailut, täysihoito laivalla (6 x aamiainen, 5 x lounas, 5 x illallinen )
• ohjelman mukaiset retket ja tutustumiskohteet paikallisen oppaan johdolla, opastus tulkataan suomeksi
• asiantuntijoiden päivittäinen luento- ja viihdeohjelma
• risteilyisännän ja Lomalinjan matkanjohtajan palvelut
• Venäjän henkilökohtainen viisumi Suomen kansalaisille