Päivä Pietarissa -risteilyt

Lähde nyt risteilylle Helsingistä Pietariin ilman viisumia!
 

St. PeterLinen laiva lähtee Helsingistä illalla päivästä riippuen joko klo 18 tai 19 ja on perillä Pietarissa seuraavana aamuna klo 9. Perillä jää aikaa viettää Pietarissa kokonainen päivä oman maun ja mieltymysten mukaan. Paluumatkalle laiva lähtee Pietarista vastaavasti joko klo 18 tai 19 ja on perillä Helsingissä seuraavana aamuna klo 8.

Kansainvälinen suurkaupunki tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa. Nauti merimatkan aikana laivan herkullisista ruuista ja upeasta showsta, joka tuo lavalle kansainvälisiä ja venäläisiä esiintyjiä. Pistäydy myös Sea shopissa tekemässä löytöjä niin matkamuistoiksi kuin tuliaisiksi. Vinkki! Jos haluat matkustaa entistäkin mukavammin, suosittelemme varaamaan Commodore, DeLuxe tai Sviitti-hytin, joissa hytin hintaan sisältyy deluxe-aamiainen laivan a´la carte -ravintolassa.

Pietarin satamasta on St. Peter Linen bussikuljetus kaupungin keskustaan Iisakin aukiolle. Tämä 25 euron hintainen palvelu on pakollinen kaikille ilman viisumia matkustaville. 

Hinnat ja varaukset täältä!  Maksu luottokortilla.

Mikäli haluat maksaa mieluummin laskulla, niin lähetä varauspyyntö passitietoineen sähköpostiimme matkaprima@primatours.fi

Tutustu St. PeterLinen laivoihin, katso video! 

Pietarin laiva on talvitauolla.
Uusi risteilykausi käynnistyy 28.3.2019.

Aikataulu 2019 löytyy täältä!

Risteilyvarausta tehtäessä tarvitaan matkustajista seuraavat tiedot:

  • suku- ja etunimi
  • syntymäaika
  • syntymäpaikka
  • kansalaisuus
  • passin numero ja
  • passin viimeinen voimassaolopäivä
    Huom! Passin tulee olla voimassa vielä 6 kk matkan jälkeen
_______________________________________________________________________

 

Retket Pietarissa

Retket Pietarissa

Laivayhtiön järjestämät Pietarin retket lähtevät laivaterminaalista klo 10:00, jollei retken kuvauksessa ole mainittu toisin. Retkibussista voi jäädä pois keskustan, Sokos hotel Vasilievskyn tai sataman shuttle-pysäkeillä (jollein toisin mainittu). Retkillä on mukana suomenkielinen opas. Retken hintaan sisältyy mahdolliset sisäänpääsymaksut retken puitteissa. Retkien myynti loppuu 48 h ennen retken alkua. Tämän jälkeen retken voi varata vain suoraan laivan infosta mikäli retkibussissa on tilaa. Myös englanninkieliset retket mahdollisia mikäli osallistujia on riittävästi. Retkien kestoon saattaa vaikuttaa Pietarin toisinaan ruuhkainen liikenne.

Matkadokumentit ja retkivoucher luovutetaan asiakkaalle lähtöpäivänä varausvahvistusta vastaan St. Peter Linen lähtöselvityksessä. Retkille tulee rekisteröityä retkeä edeltävänä iltana esittämällä retkivoucher laivan Shorex-tiskillä  (6. kansi Princess Anastasialla) klo 18.00-22.00 välisenä aikana. Shorex-tiskillä retkivoucher vaihdetaan varsinaiseen retkilippuun (jossa on mainittuna retken nimi, lähtöaika sekä kokoontumisaika ja -paikka). Shorex-tiskiltä asiakas saa myös retkitarran. Retkelle lähdettäessä osallistujat kokoontuvat kokoontumispaikalle (Columbus baari 6. kansi Princess Anastasialla) määritettyyn aikaan. Retkelle lähdetään Shorex-managerien kanssa yhtenä ryhmänä. Ryhmä kulkee yhdessä laivalta passintarkastukseen. Mikäli matkustaja ei rekisteröidy Shorex-tiskillä ja/tai päättää mennä yksin passintarkastuksen läpi, saattaa bussi lähteä ilman häntä. Mikäli matkustaja on myöhässä, ei retken hintaa palauteta. Retkelle lähdettäessä mukana tulee olla retkilippu sekä näkyvälle paikalle vaatteeseen kiinnitetty retkitarra. Bussiin mentäessä retkilippu esitetään paikalliselle oppaalle. Retkitarra pidetään vaatteessa koko retken ajan.

Liian vähäisen osallistujamäärän vuoksi on mahdollista, että retkeä ei toteuteta. Mikäli palaat retkeltä suoraan laivalle, huomioithan, että laivan palvelut ovat avoinna vasta klo 16 eteenpäin.

PIETARIN KAUPUNKIKIERROS

Hinta 2019: 45€ / aikuinen, 25 € / lapsi 7-12 v.
Kesto: noin 3 t.
Kieli: Suomi


Pietari on ainutlaatuinen ja unohtumaton kokemus. Eurooppalaisiin vanhoihin kaupunkeihin verrattuna Pietari on kaupunkina uusi. Pietari on levittäytynyt Nevajoen rannoille sekä suistoalueelle ja sen lukuisille saarille. Bussikierroksen aikana kaupungin rikas arkkitehtuuri ja historia heräävät henkiin ajettaessa pitkin kaupungin vilkkaita katuja ja Nevan rantoja.

Iisakin aukiota hallitsee Iisakin kirkko, joka on maailman kolmanneksi korkein kirkko. Kirkko on nykyään museona. Retki jatkuu Nevajoen toiselle puolelle Vasilinsaarelle, jossa pysähdymme ihailemaan joen upeaa näkymää. Nevajoen rannalla näemme myös Pietari-Paavalin linnoituksen, johon kaupunkia on alettu alun perin rakentaa. Vastapäätä linnoitusta Nevan toisella puolella sijaitsee Eremitaasi. Näemme myös koristeellisen ja kauniin Verikirkon, joka on rakennettu paikalle, jossa tsaari Aleksanteri Toinen murhattiin 1. maaliskuuta 1881. 

Ajamme myös Nevsky Prospektia pitkin. Pietarin pääkatu Nevsky Prospekt on 4,5 km pitkä, ja kadun varrella sijaitsee runsaasti upeita palatseja, kirkkoja ja teattereita. Nevsky Prospekt on myös kaupungin suosituinta ostosaluetta ja parhaimmat liikkeet löytyvät läheltä Gostiny Dvorin kauppakeskusta.

Retken aikana näemme Senaatin aukiolla sijaitsevan Pietari Suuren muistopatsaan, Vaskiratsastajan. Koko Pietarin upea kaupunki on oikeastaan muistomerkkinä kaupungin perustajalle Pietari Suurelle. 

Kaupunkikierroksella ei käydä nähtävyyksissä sisällä. Retken kestoon saattaa vaikuttaa Pietarin toisinaan ruuhkainen liikenne.

Retkeltä voi jäädä pois keskustassa, Sokos Hotel Vasilievskyn luona tai satamassa. Huomioithan, että jos palaat satamaan retken jälkeen ei maihinnousu laivaan ole vielä alkanut. Maihinnousu laivaan alkaa n. 3 tuntia ennen laivan lähtöä.

PIETARIN KAUPUNKIKIERROS JA EREMITAASI

Hinta 2019: 85 € /aikuinen, 40 € / lapsi 7-12 v.
Kesto: noin 6 t.
Kieli: Suomi
Retki järjestetään torstaisin, perjantaisin, lauantaisin sekä sunnuntaisin.
 

Kokopäiväretken aikana tutustumme Pietarin tärkeimpiin nähtävyyksiin ja vaikuttavaan Eremitaasiin. Aamupäivän kaupunkikierroksen aikana saamme nauttia kaupungin kauniista maisemista ja arkkitehtuurista, sekä nähdä mm. maailman kolmanneksi korkeimman kirkon, Iisakin kirkon, Pietari-Paavalin linnoituksen, Verikirkon, Pietari Suuren muistopatsaan ja kuuluisan Nevsky Prospekt -kadun. Kaupunkikierroksella ei vierailla nähtävyyksissä sisällä.

Keskipäivällä pysähdymme Pietarin keskustaan, jossa on omatoimista aikaa n. 1 tunti. Tauon aikana voi esimerkiksi nauttia lounasta omakustanteisesti tai ostaa tuliaisia.

Tauon jälkeen tutustumme Eremitaasiin. Opastettu kierros alkaa Talvipalatsista, jossa näemme ainutlaatuisia saleja. Talvipalatsi toimi aikoinaan tsaarien talviasuntona. Eremitaasin kierroksen aikana keskitytään pääasiassa eurooppalaiseen taiteeseen. Maalausten lisäksi näytteillä on myös posliini- ja hopeaesineitä, astioita, huonekaluja ja antiikkiesineitä. 

 

Ateriahinnat laivalla

 

Hinta/henkilö
aikuiset

Etukäteen
ostettuna

Laivalla
ostettuna
Buffet-aamiainen 13 € 15 €
DeLuxe-aamiainen 18 € 20 €
Buffet-päivällinen 31 € 34 €


DeLuxe-aamiainen sisältyy hintaan Commodore-, DeLuxe ja Sviitti-hyteissä. 

Buffet-päivällisen hintaan sisältyy olutta ja viiniä hanasta sekä kahvi / tee ja vesi.

Buffet-kupongit kelpaavat vain buffet-ravintolassa. Niillä ei voi maksaa laivan muissa ravintoloissa.

Kysy lapsihinnat toimistoltamme.