Karjala\Tasavalta\Valamo\Valamo - kollaasi - pienin.jpg


Venäjän Karjalassa on useita vanhoja kauniita luostareita, joiden toiminta on hyvää vauhtia elpymässä. Ne sijaitsevat luonnonkauniilla paikoilla suhteellisen lähellä Suomen ja Venäjän välistä rajaa. Meillä on nyt mahdollisuus tutustua näihin viehättäviin ja tunnelmaltaan ainutlaatuisiin paikkoihin. Matkailijoiden tuomat lisäansiot ovat tärkeä osa jälleenrakentamiseen tarvittavaa rahavirtaa. 
 

VALAMO JA KONEVITSA

Luostareihin järjestetään jokiristeilyjä Pietarista Nevajoen ja Pähkinälinnan kautta sekä Laatokan rantakaupungeista retkiä laivoilla. Kantosiipialukset Vanhaan Valamoon lähtevät Käkisalmesta ja Sortavalasta sekä Konevitsaan laiva lähtee Sortanlahdesta, joka sijaitsee n. 30 km Käkisalmen eteläpuolella. Nyt myös kantosiipialus on säännöllisessä liikenteessä Käkisalmesta Valamoon.

Perillä retkiohjelmasta huolehtivat luostareiden omat palveluorganisaatiot. Oppaina toimivat koulutetut suomenkieliset oppaat. Opastuksia on saatavissa myös mm. englanniksi ja saksaksi.

Ryhmille on mahdollista myös majoittua sekä Valamossa että Konevitsassa. Teemme tilauksesta myös pitempiä ohjelmia Laatokan luostarisaarille sekä Valamo-Konevitsa yhdistelmämatkoja.

 

Pikahaku