kaukasia/georgia/kaukasus3.jpg

Tarina kertoo, että kun jumala muinoin jakoi maita eri kansoille, niin georgialaisia ei kuulunut paikalle. Lopulta, kun kaikki maat oli jo jaettu, he saapuivat närkästyneen luojansa luokse. Jumalan tiedusteltua syytä heidän myöhästymiselleen, nämä vastasivat nauttineensa niin kovin luojan luomasta viinistä ja hyvästä ruuasta etteivät millään ehtineet ajoissa paikalla. Georgialaisten vastaukseen mielistyneenä jumala sitten päätti lahjoittaa heille itselleen varaamansa maa-alueen. Siitä asti tämä hyvästä viinistä ja hyvästä ruuasta nauttiva kansa on asunut maanpäällisessä paratiisissa.

Lähde nyt sinäkin unohtumattomalle matkalle Kaukasian Georgiaan. Kiertomatkamme vie maan nykyisestä pääkaupungista Tbilisistä muinaiseen pääkaupunkiin Mtskhetaan. Sieltä matka jatkuu kuvankauniiden vuoristomaisemien halki Sighnaghiin, Bodbeen, Goriin ja Kazbegiin. Sitten Kutaisin, Gelatin ja Prometeuksen tippukiviluolien kautta vehreän Mustanmeren rannalle Batumiin.

Matkan parasta antia ovat pikkuiset vuoristokylät, henkeäsalpaavan kauniit maisemat ja tietenkin georgialaisen keittiön antimet. Syksyn matkoilla päästään nauttimaan myös samettikauden päätteeksi sadonkorjuuajasta Batumin subtrooppisella vyöhykkeellä.

 

Pikahaku