Pietari\joulukollaasi-pieni.jpg

Joulua vietetään Venäjällä vanhan juliaanisen kalenterin mukaisesti vasta tammikuussa ja venäläiset juhlivatkin uutta vuotta joulun tapaan. Joulukuussa, meidän joulumme aikoihin, kaupunki on kuitenkin jo täydessä juhlavalaistuksessa odottamassa vuoden vaihtumista ja tunnelma vastaa täysin suomalalaista joulua, ainakin kauppojen jouluvalojen ja tavaran määrän osalta.

Venäläisten tärkeimpänä juhlana, uutenavuotena, kaupunkien keskustat muuttuvat yhdeksi suureksi juhlatilaksi. Tarjollaon yleensä runsaasti teatteria ja konsertteja. Parasta on kuitenkin tunnelma kun kello lähestyy puoltayötä ja vuosi vaihtuu. Suudelmille, halauksille ja kuohuviinille ei ole tulla loppua. Vuoden vaihtumisen jälkeen monet lähtevät vielä öiselle vierailulle onnittelemaan sukulaisiaan ja ystäviään, ulkoilevat, pitävät hauskaa ja juhlat jatkuvat aamuun asti.

Allegretto on omatoimisen matkaajan valmispaketti Pietariin, jonka hintaan sisältyy edestakaiset junamatkat ja majoitus valitussa hotellissa. Avaa tulostettava esite tästä!
Perfetto on parasta, mielenkiintoisinta Pietaria. Valmismatkan hintaan sisältyy edestakaiset junamatkat Helsingistä Pietariin, majoitus hotellissa (2 yötä), aamiaiset, suomeksi opastettu kiertoajelu, retki Eremitaasiin sekä kuljetukset Pietarissa rautatieasemalta hotelliin ja takaisin.
 

Koe Venäjän molempien pääkaupunkien ainutlaatuisuus!
Jo junamatka Moskovaan on elämys. Venäläinen vaununhoitaja ottaa matkustajat vastaan Tolstoi-junan ovella ja häneltä voi tilata hyttiin vaikkapa kupillisen aitoa venäläistä teetä lisukkeineen. Junassa on myös viihtyisä ravintolavaunu, jossa voi nauttia venäläisiä herkkuja.  Moskova-Pietari -joulumatkan hintaan sisältyy junamatkat, kaksi yötä hotellissa molemmissa kaupungeissa ja suomeksi opastettu retkiohjelma. Lue täältä lisää!  Avaa tulostetava esite tästä!

Viipurin omatoimimatkan hintaan sisältyy junaliput ja kahden yön majoitus perinteikkäässä Viipuri-hotellissa.
Lyhyelläkin matkalla ehtii nähdä ja kokea monipuolisesti Viipuria. Torilla ja  kauppahallissa on tarjolla runsaat valikoimat mm. edullista pellavaa ja kristallia. Ostosten ja herkuttelun lisäksi ehtii käydä katsastamassa ainakin Viipurin keskiaikaisen linnan, Pyöreän Tornin ja Alvar Aallon suunnitteleman  kirjaston. Taiteen ystäville Viipurissa on tarjolla Eremitaasin taidemuseon vaihtuvia näyttelyitä Uno Ullbergin suunnittelemassa ja kauniisti kunnostetussa Viipurin taidemuseossa. 

Alla oleviin hintoihin lisätään viisumimaksu 75 €/henkilö.
Viisumin hankintaan tulee varata aikaa vähintään 8 päivää.

Pikahaku