LAPSET MUKAAN KAUPUNKILOMALLE PIETARIIN

Lasten kanssa matkustaminen sujuu vaivattomasti kun matkan suunnitteluun perehdytään huolellisesti ja jokainen saa osallistua omilla toiveillaan suunnitteluun. Pietarin tarjonnasta löytyy kaikenikäisille lapsille paljon nähtävää ja uusia elämyksiä. Sirkus, huvipuisto, akvaariotalo, panssarilaiva Aurora, museoita, konsertteja, balettia pikku ballerinoille tai vaikkapa KHL:n jääkiekkomatsi koko perheelle. Uudet ostoskeskukset tarjoavat silmänruokaa ja elämyksiä myös perheen pienimmille. Liikaa ohjelmaa ei kuitenkaan kannata ahnehtia päivää kohden. Lasten kanssa lomailtaessa on muistettava varata aikaa myös leppoisalle yhdessäololle.

Kesäkaudella kanava- ja jokiristeilyt ovat hyvä tapa tutustua Pietarin nähtävyyksiin. Risteilyaluksia lähtee mm. Anitškovin sillankupeesta, Siniseltä sillalta ja Palatsisillan molemmin puolin. Edullinen vaihtoehto opastetuille risteilyille on osana Pietarin joukkoliikennettä toimiva Aquabus. Keskustan reitti kulkee Smolnalta Vasilinsaarellle Ja Arsenalnajalta pääsee Aqua-bussilla Kronstadtin linnoitussaarelle. 

Venäläiset rakastavat lapsia ja lasten kanssa matkustettaessa saa osakseen runsaasti huomiota, ystävällisyyttä ja kohteliaisuuksia. Lastenkulttuuri on Venäjällä arvostettua ja monipuolista. Pietarissa toimii mm. Lasten filharmonia ja useita lastenteattereita. Kaikissa suurimmissa teattereissa on viikonloppuisin lapsiperheille tarkoitettuja päivänäytöksiä. Pientä ballerinaa tai jääprinsessaa ilahduttaa aivan varmasti käydä katsomassa maailman parhaiden tanssijoiden tai luistelijoiden esityksiä. Pietarissa on useampikin ooppera- ja balettiteatteri, jotka ovat jo rakennuksina klassisen juhlavia ja kauniita. Tunnetuin näistä on Mariinskin teatteri, jonne saattaa joskus olla vaikea saada pääsylippuja mutta aivan yhtä tasokas ja kaunis on Mihailovskin teatteri Taiteiden aukiolla. Molemmilla teattereilla on käytössä verkkokauppa, josta liput voi hankkia valmiiksi jo ennen matkaa.

Pietarin keskustan ihmisvilinä ja sen nähtävyydet kiinnostavat lapsia. Palatsiaukiolla riittää aina nähtävää: hevosia, sirkustemppuja ja kaupustelijoita. Usein siellä järjestetään konsertteja ja talvisin pääsee luistelemaankin. Pietari-Paavalin linnoituksen seutu ja sen viereinen Aleksanterin puisto tarjoavat monipuolista katsottavaa ja tekemistä lapsiperheille. Puistossa sijaitsee mm. eläintarha ja pieni huvipuisto.

Pietarissa lomaillessa on hyvä kuitenkin ottaa huomioon, että välimatkat ovat pitkiä. Päivän ohjelma ja reitti kannattaa suunnitella taukoineen etukäteen. Lähes jokaiseen Pietarin puistoon on saatu mahtumaan lasten leikkipaikka ja ne ovat mukavia levähdyspaikkoja lasten kanssa liikuttaessa.

Sadut kiehtovat kaikkia lapsia ja Pietarissa voi tutustua oikeiden prinssien ja prinsessojen palatseihin. Tarinat Pietari Suuresta ja muista tsaareista yhdistettynä kullan kimallukseen ja kristallien loisteeseen antavat lapsille elämyksiä samalla kun historia vaivihkaa hahmottuu pienten mieliin. Eremitaasin taidemuseo, joka sijaitsee tsaariperheen entisissä kaupunkipalatseissa Nevajoen rannalla, tarjoaa huikean elämyksen lapsille rakennuksena ja samalla aikuiset pääsevät tutustumaan maailman taideaarteisiin. Pietarhovin upea puutarha ja sen suihkulähteet on osin jopa suunniteltu leikkiä varten. Kauniina kesäpäivänä on hauska kokeilla suihkulähteiden tarjoamia yllätyksiä.

Aleksanterin puisto, Ristisaari ja kauppakeskusten huvipuistot

Vesipuistot ja kylpylät

Pietarin palatsit 

Palatsit ja linnoitukset keskustan ulkopuolella

Museoita lapsille

Sirkus, baletti ja lasten teatterit

Lasten rautatie, Minivenäjä ja Valkeat yöt -festivaali

Syömään ja ostoksille

Hyvä tietää
 


Pikahaku

Pakettimatka