Tsarskoe selon Pieni rautatie

kulkee noin 10 km matkan Kuptšinon asemalta Puškiniin. Kesällä 2011 avatusta reitistä osa kulkee pitkin Venäjän ensimmäistä rataa, jonka tsaari Nikolai I rakennutti vuonna 1837 Pietarista silloiseen Tsarskoe Seloon, nykyiseen Puškiniin. Tässä junassa kaikkia tehtäviä hoitavat 11–17-vuotiaat lapset. Veturinkuljettajat, konduktöörit, vaunupalvelijat ja kuuluttajat on huolella koulutettu tehtäviinsä. Rautatieyhtiö toivookin näin houkuttelevansa nuoria tulevaisuudessa valitsemaan junaliikenteen ammatikseen.
Junat kulkevat kesäviikonloppuisin noin tunnin välein ja matka kestää puolisen tuntia. Kuptšinoon pääsee sinisellä metrolinjalla.

Minivenäjä eli Grand Maket Rossija

on 800 neliömetrin suuruinen pienoismalli, johon on kerätty kaikki Venäjän tärkeimmät alueet ja kohteet. Pienoismallinäyttely on kooltaan maailman suurimpia ja varmasti käymisen arvoinen kohde kaikille lapsille ja isommillekin asianharrastajille. Sen rakentamiseen osallistui noin 100 henkeä neljän vuoden ajan Pienoismalleihin on käytetty 11.500 kg kipsiä ja 750.000 valopistettä säätelee vuorokaudenaikojen vaihtumista.
Minivenäjän näyttelyhalli sijaitsee noin 10 km keskustasta etelään. Lähimmältä metroasemalta Moskovskije Vorotalta on vajaan kilometrin kävelymatka.
Osoite: Tsvetochnaja ulitsa 16. www.grandmaket.ru

Valkeat yöt -festivaali

järjestetään Pietarissa vuosittain toukokuun lopun ja heinäkuun puolivälin välisenä aikana. Kaupungin teattereissa ja konserttisaleissa on tuolloin tarjolla runsaasti korkeatasoista ohjelmaa ja ulkoilmakonsertteja järjestetään mm. Palatsiaukiolla. Suuria kansanjuhlia festivaalin aikana ovat Pietarin kaupungin syntymäpäivä 27.5. ja meidän juhannuksen aikoihin vietettävä koulujen päättymisjuhla, Punaiset purjeet. Juhlaillan kääntyessä yöksi Neva-joen yllä taivaan täyttää puolisen tuntia kestävä ilotulitus ja valoshow, samalla kun punaisin purjein varustettu vanha purjelaiva lipuu joella. Öistä esitystä kerääntyy joen rannoille ihailemaan 2–3 miljoonaa ihmistä.


Pikahaku

Pakettimatka