Pietari\Kollaasit\Dostojevski.jpg

Rakastetun venäläisen kirjailijan Fjodor Dostojevskin elämään Pietari liittyy keskeisesti. Hän asui ja kirjoitti suuren osan tuotannostaan Pietarissa ja hänen kirjojensa henkilöt ovat asuneet ja liikkuneet Pietarin kaduilla eläen ja kokien vahvasti kaupungin mukana. Lähde sinäkin kokemaan Dostojevskin Pietari! 

Lauantaina 6.7.2019 Pietarista vietetään koko kaupungin Dostojevski-päivää, lue lisää www.dostoevskyday.ru

Matka taittuu joutuisasti nopeilla Allegro-junilla ja Pietarissa majoitutaan hotelli Dostojevskissa, joka sijaitsee keskustassa mielenkiintoisella  Vladimirskajan  alueella. Se tunnetaan  tänä päivänä  paitsi  Kuznetshnyj-kauppahallista, myös tyylikkäistä putiikeista, lukuisista ravintoloista ja kenkäkaupoista.

Dostojevski imi luomisvoimansa Pietarista, täällä hänestä tuli kuuluisa, täällä hän kuoli ja tänne hänet haudattiin. Hän muutti Pietarissa useita kertoja, mutta osoitteessa Kuznetsnyi pereulok 5 hän asui vuosina 1878–1881, aina kuolemaansa saakka. Vuonna 1971 asuntoon, joka käsitti mm. työhuoneen, olohuoneen, ruokasalin, kirjailijan vaimon Anna Grigorjevnan huoneen ja lastenhuoneen, perustettiin kirjailijan kotimuseo, jonne on kerätty alkuperäisiä huonekaluja ja esineistöä. Erillisessä näyttelytilassa on lisäksi esillä Dostojevskin elämään ja teoksiin liittyviä vaihtuvia näyttelyitä. Museon lähellä, Vladimirskajan metroaseman edessä, paljastettiin vuonna 1997 Dostojevskin patsas.

Alla olevaan hintaan lisätään Venäjän viisumin hankinnasta 75 €/henkilö.

Viisumin hankintaan tulee varata aikaa vähintään 8 päivää.

Pikahaku