Jokiristeilyt\Kollaasit\Kollaasi 1.jpg

Lähde risteilemään mukavilla jokialuksilla pitkin valtavan Venäjän jokia ja järviä. Ikimuistoisen matkan hintaan sisältyvät herkulliset ja runsaat täysihoitoateriat kolme kertaa päivässä. Päivittäin pysähdytään reitin varrella olevissa viehättävissä venäläiskaupungeissa ja jokivarsien kylissä. Mielenkiintoinen retkiohjelma pysähdyspaikkakunnilla sisältyy matkan hintaan. Laivallakin on tarjolla runsaasti ohjelmaa: korkeatasoisia konsertteja, viihdeohjelmaa, kursseja ja ohjattua aamuvoimistelua. Viihtyisät jokilaivat ovat 3-4 -kerroksisia, kaikissa hyteissä on ikkuna, wc, suihku ja ilmastointi. Jokiristeily on erilainen, miellyttävä ja helppo tapa tutustua suuren naapurimaamme nykyarkeen, historiaan ja maisemiin, syvemmin kuin ennen. Risteilyn jokaisena päivänä edessä on uusi elämys.

LAATOKAN VANHA VALAMO

Valamon saaristo Laatokalla lumoaa kävijät kauneudellaan ja historiallaan. Risteily Valamon luostarisaarelle alkaa Pietarista, jonne voi matkustaa helposti nopealla Allegro-junalla. Laivamatka Valamoon kestää yön yli ja perillä on koko päivä aikaa tutustua oppaiden johdolla saaren kuvankauniiseen luontoon sekä komean luostarin ainutlaatuisiin nähtävyyksiin. Lue lisää..

PIETARI-VALAMO VIISUMIVAPAASTI

Häikäisevään Pietariin ja lumoavaan Valamoon on nyt mahdollista ihastua samalla matkalla. Ensin viisumivapaa laivamatka M/S Princess Anastasialla Pietariin, josta matka jatkuu kiertoajelun jälkeen toisella laivalla Valamoon.  Perillä Laatokan Valamossa on koko päivä aikaa tutustua saaren nähtävyyksiin. Paluumatkalla jää vielä päivä aikaa Pietarin nähtävyyksille ja tuliaisostoksille. Helsinkiin palataan sitten taas yön yli laivalla.  
Lue lisää..

VALAMO-KONEVITSA  Pietari-Syväri-Sortavala-Valamo-Konevitsa-Pietari

Risteilyyn Euroopan suurimmalle järvelle, Laatokalle, mahtuu runsaasti kaunista ja mielenkiintoista nähtävää, mm. ainutlaatuinen Konevitsan luostarisaari, luonnonkaunis ja komea Valamo, muistojen Sortavala ja siellä upeat Ruskealan marmorilouhokset, suurten muistojen Syvärijoki sekä historiaa henkivä Aleksanteri Syväriläisen luostari. Lue lisää..

LAATOKKA–ÄÄNINEN

Kesäinen risteily Euroopan suurimmille järville alkaa Pietarista, jonne matkustetaan ensin nopealla Allegro-junalla. Nevajokea pitkin risteillään Laatokalle, Syvärille ja Ääniselle. Reitille mahtuu runsaasti nähtävää: maailman kauneimpien saarten joukkoon lukeutuva Valamon luostarisaaristo, suomalaisille mielenkiintoiset Syvärijoki sekä Äänisen aallot ja Kižin kuuluisat puukirkot. Lue lisää.. 

5 pv risteilyt   Pietari–Neva–Valamo–Syväri–Ääninen–Kiži–Mandrogi–Pietari 
6 pv risteilyt   Pietari–Neva–Valamo–Syväri–Ääninen–Kiži–Petroskoi–Mandrogi–Pietari 

SOLOVETSKISTA PIETARIIN 


Pietari-Kem-Solovetsk-Belomorsk-Uikujoki-Petroskoi-Mandrogi-Pietari
8 pv, juna-laivamatka 26/7-2/8 2018

Vienanmeri ja Solovetsk aloittavat tämän ainutlaatuisen risteilyn Stalinin kanavaa pitkin Ääniselle, Syvärille ja edelleen Laatokan ja Nevajoen kautta Pietariin. Vienanmeren–Itämeren kanava rakennettiin  aikoinaan vain 20 kuukaudessa, vuosina 1931–1933. Kanavan rakennustöihin osallistui 126 000 vankia, joista eri lähteiden mukaan  kuoli rakennustöiden aikana 12 000–25 000.  Lue lisää.

 

TSAARIEN VESITIE MOSKOVASTA PIETARIIN 


Moskova-Uglitš-Jaroslavl-Goritsy ja Kirillov-Kiži-Mandrogi-Pietari

Jo tsaarit haaveilivat tästä reitistä, mutta Pietari Suuren kunnianhimoinen kanavahanke valmistui lopullisesti vasta Stalinin kaudella. Risteilyreitin varrella on kymmeniä korkeita vesisulkuja, korunkauniita ikivanhoja kaupunkeja ja tunnelmallisia luostareita. Moskovaan matkustetaan Tolstoi-yöjunalla ja Pietarista palataan nopealla Allegro-junalla. Lue lisää..

RISTEILYT Äiti Volgalle


Donin Rostov - Nižni Novgorod  9-19/9 2018, 11 pv juna-lento-laiva-juna 

Upea risteilymme alkaa Donin kasakoiden asuinalueilta, hiljaa virtaavalta Donilta ja etenee Volga-Donin kanavan kautta mahtavalle Volgalle. Volgogradissa eli entisessä Stalingradissa vierailemme vaikuttavalla Mamajevin kukkulalla katsomassa koskettavia sodan muistomerkkejä ja Tatarstanin eksoottisessa pääkaupungissa Kazanissa pääsemme todistamaan kristittyjen ja muslimien jo vuosisatoja jatkunutta rauhanomaista rinnakkaiseloa.  Lue lisää..

Moskova - Perm -  Nižni Novgorod  7-20/7 2018, 14 pv juna-laivamatka

Lähde mukaan ainutlaatuiselle jokiristeilylle pitkin Volgaa ja Kamajokea Uralin  länsirinteille Permiin. Risteilyreitin varrella pysähdymme päivittäin kyliin ja kaupunkeihin ja retkillä tutustumme mm. tataarien sekä useiden sukulaiskansojemme asuinalueisiin. Lue lisää.. 

Kazan - Astrahan  24-30/9 2018, 7 pv lento-laivamatka 

”Volga, Volga villinä ja vapaana” . Joen törmällä ovat historiaa tehneet niin venäläiset, mongolit, tataarit kuin viikingitkin. Tarunhohtoisen kaunis Kazan on tataarikulttuurin tärkein keskus. Samarassa Stalinin bunkkerit ja Volgogradissa monumentaalinen Äiti Venäjä – patsas muistuttavat toisen maailmansodan taisteluista. Risteilyn varrelle mahtuu nähtävää, joiden kautta saa vahvan läpileikkauksen naapurimaan historiaan ja nykypäivään.  Lue lisää..

 

Pikahaku