Kaukasia\Armenia\Armenia kollaasi - pieni.jpg

Ohjelmaehdotuksia ryhmille:

Jerevan - Araratin laakson luostarit - Garnin temppeli - Geghardin ja Sevanin luostarit - Echmiadzin 

1. pv
Tulo Jerevaniin lentäen, bussikuljetus hotelliin, majoittuminen ja ruokailu.

2. pv
Aamiaisen jälkeen  Jerevanin kaupunkikierros -Armenian pääkaupungissa. Vieraillaan kaikilla tärkeimmillä nähtävyyksillä kuten Äiti-Armenia-patsaalla, jonka luota on komeat näkymät yli miljoonakaupungin sekä Matenadaranin manuskriptimuseossa,jossa säilytetään yhtä maailman laajimmista kokoelmista muinaisia käsikirjoituksia. Kierros sisältää myös käynnin paikallisille markkinoille, joilla on tarjolla herkulliset valikoimat niin hedelmiä kuin vihanneksiakin. Päivä on hyvä päättää Jerevanin brandytehtaalle, jossa mahdollisuus nautiskella tuota legendaarista juomaa.
Päivälliseksi perinteisiä armenialaisia herkkuja paikallisessa ravintolassa. 

3. pv
Aamiainen ja bussimatka halki Araratin laakson Khor Virapin luostarille, joka sijaitsee raamatusta tutun Ararat-vuoren kupeessa. Luostari on Armeniassa vuonna 301 tapahtuneen kristinuskon omaksumisen ilmentymä. Jatketaan taidokkaista veistoksistaan tunnettuun Noravankin luostariin, joka sijaitsee huimaavien kalliojyrkänteiden keskellä, syvässä laaksossa. lepotauko Areni-nimisessä kylässä maistellen paikallisen perheen omistaman viinitilan tuotteita.
Lounas luolassa sijaitsevassa kahvilassa.

4. pv
Aamiainen ja bussimatka Garnin vanhaan pakanatemppeliin. Se on rakennettu ensimmäisellä vuosisadalla ajanlaskumme alun jälkeen ja se on ainoa nykypäiviin saakka säilynyt esikristillinen temppeli. Muinaiset armenialaiskuninkaat käyttivät Garnia kesäresidenssinään.
Seuraavaksi suunnataan UNESCOn maailmanperintökohteeseen Geghardin luolaluostariin, oka on paikoin kaiverrettu kallion sisään ja omaa poikkeuksellisen akustiikan. Patikoidaan alueella ihastellen muun muassa uniikkeja basalttipilareita,joita usein kutsutaan nimellä Kivien sinfonia.
Lounasta nautitaan aidossa armenialaiskylässä hedelmäpuiden varjossa. Nautitaan paikallisia grilliherkkuja ja kylän naisten leipomaa leipää.
Iltapäivällä saavutaan Sevanjärvelle , joka on yksi maailman korkeimmalla sijaitsevista järvistä (1900m). Käydään Sevanin luostarissa. 800-luvulta peräisin olevan luostarin edustalta on mahtavat näkymät yli järven ja hyvällä onnella saamme todistaa järven vaihtelevan väriään.

5. pv
Aamiainen ja lähdetään vierailulle Armenian uskonnolliseen pääkaupunkiin Echmiadziniin, jossa käydään Zvartnotsin Katedraalissa, joka on 600-luvun armenialaisen arkkitehtuurin mestarinäyte ja kuuluu UNESCOn maailmanperintökohteisiin. Vieraillaan Echmiadzinin katedraalissa,joka on myös Katolikoksen eli Armenian korkeimman piispan residenssi. Legenda kertoo,että itse Jeesus Kristus laskeutui taivaista näyttääkseen,että juuri tälle paikalle katedraali tuli rakentaa. Paluu bussilla Jerevaniin ja vielä ehditään vierailla Vernisagen käsityömarkkinoilla. Iltapäivä vapaata. Jäähyväisillallinen ravintolassa elävän armenialaisen musiikin tahdittamana.

6. pv
Aamiainen, kuljetus lentokentälle ja kotimatka alkaa.


Pyydä tarjous omalle ryhmällesi!

 

Pikahaku