Kaukasia\Georgia\Georgia kollaasi 2-pieni.jpg

Tbilisi - Mtsheta - Bakuriani - Vardzia - Kutaisi - Gori - Gudauri - Kazbegi - Tbilisi

Ohjelmaehdotuksia ryhmille:

1. pv
Tulo Tbilisiin ja kaupunkikierros Georgian pääkaupungissa.Tutustutaan kaupungin historiallisiin sekä uudempiin osiin kävelemällä kapeilla kaduilla. Nähdään kirkkoja, synagogia, moskeijoita sekä kuuluisia 1800-luvun taloja värikkäine puuparvekkeineen. Käynti rikkikylpylässä,joka on aikojen saatossa tehnyt vaikutuksen muun muassa Pushkiniin ja Lermontoviin. Vanhan kaupungin jälkeen on vuorossa Georgian kansallinen taidemuseo,jossa on näytillä uskomattomia taideaarteita. Museossa käytyämme on vielä aikaa käyskennellä Tbilisin pääkadulla, Rustavelin bulevardilla. Illallinen.

2. pv Mtsheta - Bakuriani
Ajetaan muinaiseen, 3000 vuotta vanhaan Georgian entiseen pääkaupunkiin Mtshetaan tutustumaan sen historiallisiin nähtävyyksiin. Sekä Jvarin kirkko 500-luvulta, että Svetitshkovelin katedraali 1000-luvulta kuuluvat UNESCOn maailmanperintökohteisiin. Jälkimmäisessä säilytetään kaapua,jossa Kristus kerrotaan haudatun. Bussimatka metsäisten kukkuloiden ja kivisten vuoristomaisemien kautta Bakurianin hiihtokeskukseen. Illallinen.

3. pv Bakuriani - Vardzia - Bakuriani
Aamulla matkataan Vardziaan, upeaan luolakaupunkiin joka on rakennettu 1100-luvulla. Vardzia on ehdottomasti yksi kiertomatkan kohokohdista. Se levittäytyy puolen kilometrin matkalle Mtkvari-joen rannalla ja käsittää 19 porrastasannetta ja tuhansia luolia. Luoliin on hakattu niin kirkkoja hienoine freskoineen, ruokasaleja, viinikellareita, apteekkeja sekä tietysti asumuksia. Päivän aikana käymme myös yli tuhat vuotta vanhassa Khertvisin linnoituksessa. Paivällinen ja yöpyminen Bakurianissa.

4. pv Kutaisi
Kierros jatkuu kohti Georgian toiseksi suurinta kaupunkia, Kutaisia. Matkalla pysähdys keramiikkamarkkinoilla. Kutaisissa tutustumme Bagratin Katedraalin raunioihin sekä Gelatin luostariin ja akatemiaan jotka ovat kuuluisia mosaiikeistaan ja freskoistaan. Sekä Bagrati että Gelati kuuluvat UNESCOn maailmanperintölistalle. Päivällinen sekä yöpyminen vierasmajassa.

5. pv Kutaisi - Gori - Gudauri
Aamu alkaa visiitillä paikallisille markkinoille,jonka jälkeen matkataan kohti Goria, Kartlin alueen sydäntä. Tutustutaan ennen ajanlaskumme alkua kaivettuun Uplistsihen luolakaupunkiin,joka sijaitsi muinaisen silkkitien varrella. Myös Uplistsiheen on kaivettu moniin eri käyttötarkoituksiin soveltuvia luolia, mm. teatteri. Pysähdys valokuvausta varten Stalinin kotitalolla ja näemme suurimman säilyneen Stalin-patsaan Gorin keskustassa. Gorista suuntaamme kuuluisalle Georgian Sotilastielle,joka yhdistää maan Venäjään. Suurella Kaukasuksella kiemurtelevan tien varrella näemme Ananurin linnoituksen josta Aragvin herttuat muinoin hallitsivat aluetta. Yöksi saavumme Gudaurin hiihtokeskukseen,jossa illallinen.

6. pv Kazbegi - Tbilisi
Uskomaton reitti johtaa Tergi-joen viertä Kazbegiin, alueen tärkeimpään kaupunkiin. Kävelemme verkkaisesti noin puolentoista tunnin ajan kauniissa laaksoissa ja metsissä päämääränämme Gergetin Kolminaisuuden kirkko 2170 metrin korkeudessa. Säästä riippuen on mahdollista nähdä yksi Kaukasuksen korkeimmista vuorista – Kazbegi (5047m). Matka jatkuu kohti Tbilisiä,jonne johtava reitti kulkee Darialin rotkossa.
Illallinen Tbilisissä.

7. pv Tbilisi - Signagi - Tbilisi
Ajetaan viinituotannostaan tunnetun Kakhetin alueen halki levittäytyy ympärillä toinen toistaan upeampia näkymiä niin Kaukasuksen vuoristoon kuin Kakhetin laaksoihinkin. Vierailu 300 vuotta vanhassa viinikellarissa, tutustuminen georgialaiseen viininvalmistukseen sekä viininmaistajaiset. Lounas paikallisen perheen luona. Tarjolla georgialaista shashlikia ja lisää viiniä. Iltapäivällä kävelyä Signagissa ihaillen kauniita puukaiverruksia. Illaksi palataan Tbilisiin.

8. pv
Kuljetus lentokentälle ja kotimatka alkaa.

 

Pyydä tarjous omalle ryhmällesi!

Pikahaku