Ukraina\Kollaasi 1- pieni.jpg

Kamjanets - Podilskyi - H’otyn - Tšernivtsi - Kolomyja - Lviv - Kiova

Länsi-Ukraina on kuvankauniita linnoja, pikkukaupunkeja ja Karpaattien vuoristoa. Alue kuului historiassa Puola-Liettuan ja Itävalta-Unkarin vaikutuspiiriin ja on tunnelmaltaan ja kulttuuriltaan paikoin lähes keskieurooppalainen. Asukkaat ovat hyvin kansallismielisiä ja alueella ei juurikaan puhuta venäjää vaan käytetään omaa ukrainan kieltä.

Ohjelmaehdotuksia ryhmille:

1. pv
Tulo lentäen Kiovaan, bussikuljetus Kamjanets–Podilskyiin ja majoittuminen hotelliin, illallinen.

2. pv
Aamiaisen jälkeen kiertoajelu, jonka aikana tutustutaan Kamjanets-Podilskyin tärkeimpiin nähtävyyksiin. Ensimmäiset kirjalliset maininnat tästä noin sadantuhannen asukkaan kaupungista löytyvät vuodelta 1062. Mielenkiintoisin käyntikohteista on ehkä kaupunkia halkovan rotkon reunalla sijaitseva hyvin säilynyt linna 1500-luvulta. Kiertoajelulla nähdään myös kaupungintalo sekä Pietarin ja Paavalin katedraali. Lounaan jälkeen bussimatka H’otyniin, jossa tutustutaan kiertoajelulla tämän 1000-vuotiaan pikkukaupungin linnaan ja tärkeimpiin nähtävyyksiin. H’otynin linna Dnestrjoen rantatöyräällä on merkittävimpiä Euroopassa säilyneistä sotilaslinnoituksista. Nykyisen 1400-luvulta olevan linnan muurit yltävät 40 m:n korkeuteen ja ovat paikoin jopa 6 m paksut ja se puolusti ansiokkaasti Puolan rajoja mm. vuonna 1621 käydyssä taistelussa valtavaa turkkilaisarmeijaa vastaan. Matka jatkuu bussilla Tšernivtsiin, jossa majoitutaan hotelliin. Tšernivtsin 200 000 asukkaan kaupunki sijaitsee Prutjoen varrella Karpaattien juurella ja jo Itävalta-Unkarin aikoina sitä kutsuttiin pikku pariisiksi. Se kasvoi aikoinaan keskiaikaisen linnoituksen yhteyteen, joka on tuhoutunut jo 1200-luvulla mongolien hyökkäyksissä alueelle. Illallinen.

3. pv
Aamiaisen jälkeen kiertoajelulla tutustutaan Tšernivtsin tärkeimpiin nähtävyyksiin, mm. katedraaliin ja metropoliitan palatsiin. Lounas, vapaa-aikaa ja illallinen.

4. pv
Aamiaisen jälkeen bussimatka Karpaattien juurelle Kolomyjaan, johon tutustutaan kiertoajelulla. Kaupunki on perustettu jo 400–500-luvuilla ja sitä pidetään länsiukrainalaisen kulttuurin kehtona. Kolomyjassa on useita vanhoja kirkkoja ja taloja. Kaupungin tärkein nähtävyys on maailman ainoa pisanka-museo. Pääsiäismunien koristeluun käytettävä ukrainalainen pisanka-vahatekniikka, josta Itä-Euroopassa tunnetaan monia muunnelmia, on saanut alkunsa jo ennen kristinuskon saapumista Ukrainaan. Pakanallisina aikoina munat olivat onnenkaluja, joiden hyvät voimat voittivat pahat. Pelkästään jo itse muna tulkittiin voimakkaaksi elämän symboliksi. Museon kokoelmissa on yli 10 000 pisankaa. Bussimatka Lviviin (ent. Lvov), joka on Länsi-Ukrainan politiikan ja kulttuurin keskus, asukkaita noin 750 000. Nykyisin Puolan rajan lähellä sijaitseva kaupunki perustettiin vuonna 1256. Lviv oli vuosina 1773–1918 Itävalta-Unkarin Galitsian pääkaupunki. Vuosisatojen ja värikkään historian myötä siitä on muodostunut kaunis ja mielenkiintoinen nähtävyys lukuisine kirkkoineen. Lvivin vanha keskusta onkin listattu Unescon maailmanperintöluetteloon ja oopperatalo on painettu Ukrainan 20 hrivnan seteliin. Majoittuminen hotelliin ja illallinen.

5. pv
Aamiaisen jälkeen retki Zolotii Podkovin linnaan. Lounas, vapaa-aikaa ja illallinen.

6. pv
Aamiaisen jälkeen tutustutaan kiertoajelulla Lvivin tärkeimpiin nähtävyyksiin. Lounas, vapaa-aikaa ja illallinen.

7. pv
Aamiaisen jälkeen bussikuljetus Kiovaan (540 km). Lounas matkan varrella. Majoittuminen hotelliin Kiovassa ja illallinen.

8. pv
Aamiaisen jälkeen tutustutaan kiertoajelulla Kiovan tärkeimpiin nähtävyyksiin. Kuljetus lentokentälle ja lentomatka Helsinkiin.

 

Pyydä tarjous omalle ryhmällesi!

Pikahaku