Ukraina\Kiertomatkat\Kiova-Odessa-Jalta - nettiin.jpg

Ohjelmaehdotuksia ryhmille:

1. pv
Tulo Kiovaan lentäen illalla, bussikuljetus hotelliin ja majoittuminen. Illallinen hotellissa.

2. pv
Hotelliaamiainen, jonka jälkeen kaupunkikiertoajelu. Sen aikana saadaan hyvä yleiskuva Ukrainan pääkaupungista. Kierroksen aikana nähdään mm Itsenäisyyden aukio pääkatu Kreshatikilla, joka oli monien tapahtumien keskipiste ja Oranssin vallankumouksen päänäyttämö. Kaupunkikuvaa hallitsee valtaisa 62 metriä korkea ”Rodina Mat” eli Äiti Isänmaa patsas. Käydään sekä Pyhän Vladimirin katedraalissa että Pyhän Sofian 13-kupolisessa katedraalissa, joka on rakennettu 1070-luvulla ja tunnettu mm freskoistaan ja mosaiikeistaan. Lounas kaupungilla ja sen jälkeen vieraillaan Petserskin lavrassa eli luolaluostarissa, joka on Kiovan tunnetuin nähtävyys. Luostarialue on mukana UNESCO:n maailmanperintöluettelossa. Alueella on monia kirkkoja ja museoita. Täällä sijaitsevat myös kuuluisat katakombit, jotka olivat munkkien muinoin kaivamia asuinluolia. Näissä luolissa on edelleen nähtävänä munkkien muumioituneita maallisia jäännöksiä. Illalla voi nauttia vaikkapa Kiovan oopperan esityksestä.

3. pv
Varhainen hotelliaamiainen ja lento Kiovasta Odessaan - Mustan meren helmeen. Suoraan lentokentältä alkavalla kaupunkikiertoajelulla tutustutaan tähän noin miljoonan asukkaan kauniiseen rantakaupunkiin. Nähdään mm kuuluisat 142 m mittaiset Potjomkinin portaat , jotka ovat alapäästään kaksi kertaa leveämmät kuin yläpäästään. Odessan portaat ovat tulleet maailmankuuluisiksi neuvostoliittolaisen elokuvaohjaajan Sergei Einsteinin elokuvasta vuodelta 1905. Odessan oopperatalo on yksi kaupungin kauneimmista rakennuksista ja sen esitykset ovat aina yhtä suosittuja. Deribasovskaja-katu kahviloineen on hyvin säilynyttä vanhaa Odessaa. Parhaat matkamuistomyymälät ovat täällä. Kiertoajelun jälkeen majoittuminen hotelliin ja loppupäivä vapaata aikaa tutustua itsekseen tähän vilkkaaseen ja kauniiseen kaupunkiin. Illallinen paikallisessa ravintolassa.

4. pv
Aamiaisen jälkeen tutustutaan kaupungin taidemuseoon, jossa esillä venäläisiä ikoneja ja avant-gardnistien töitä: mm Aivazovky, Repin, Vrublev, Kandinsky ja Somov ovat edustettuina. Iltapäivällä lento Simferopoliin, josta bussilla Jaltalle, jonka kerrotaan olevan muinaisten kreikkalaisten merimiesten perustama satamakaupunki, jossa tänään on lähes 80000 asukasta. Majoittuminen hotelliin Jaltalla ja illallinen.

5. pv
Hotelliaamiainen ja kaupunkiertoajelu, joka sisältää tutustumisen Livadian Palatsiin- Venäjän viimeisen tsaarin Nikolai II:n lomapalatsiin. Palatsissa pidettiin myös 1945 kuuluisa Jaltan konferenssi, jossa päätettiin sodan jälkeisen Euroopan kohtalosta.
Lounas Jaltan keskustassa ja loppupäivä vapaata nauttia kaupungin viehättävästä ilmapiiristä. Jaltalla on pitkät perinteet lomakaupunkina. Venäjän aatelisto suosi sitä jo 1800-luvulla ja tätä perua ovat alueen monet loistokkaat palatsit. Myös taiteilijat viihtyivät Krimillä ja mm. Aivazovski on maalannut siellä taulujaan ja Anton Tsehov asui useita vuosia Jaltalla.

6. pv
Aamiainen ja retki 17 km Jaltalta Alupkassa sijaitsevaan Vorontsovin palatsiin. Palatsin rakennuttu Krimin kenraalikuvernööri, ruhtinas Vorontsov, joka oli yksi Venäjän rikkaimpia miehiä. Loppupäivä aikaa nauttia omatoimisesti Jaltasta.

7. pv
Varhainen aamiainen ja bussilla Simferopoliin, josta lento Kiovaan ja edelleen lentäen Helsinkiin.

 

Pyydä tarjous omalle ryhmällesi!

 

Pikahaku