Ukraina\Kiova\Kollaasi 1 - pieni.jpg

Tämä 1600-vuotias miljoonakaupunki sijaitsee kauniin Dnepr-joen laaksossa kukkuloiden ympäröimänä. Kiovan 400-luvulta alkavasta historiasta kertovat tänään lukuisat kirkot ja luostarit. Nykyaika sulautuu historiallisiin maisemiin trendikkäissä kahviloissa ja uusien liikekeskusten moderneissa rakennuksissa. Kiovan pääkatu Khreshatik -bulevardi suljetaan liikenteeltä viikonlopuiksi ja se muuntuu suosituksi kävelykaduksi katukahviloineen ja erilaisine tapahtumineen. 

Nähtävää Kiovassa:

  • Petšerskin lavra eli Kiovan luolaluostari kirkkoineen ja katakombeineen on ehkä Kiovan tunnetuin nähtävyys. Se on perustettu jo vuonna 1051 ja on jälleen ottanut paikkansa Ukrainan uskonnollisen elämän keskuksena. Luostarialueella on useitakin museoita, ehkä mielenkiintoisin niistä on skyyttien kulta-aarteita esittelevä museo. Luostarialue on mukana UNESCOn maailmanperintöluettelossa.
  • Sofian tuomiokirkon rakennutti 1000-luvun alussa Kiovan ruhtinas Jaroslav Viisas, joka oli aikansa merkittävimpiä eurooppalaisia hallitsijoita. Hän oli naimisissa ruotsalaisen prinsessa Irenen kanssa ja heidän kolmesta tyttärestään tuli Ranskan, Norjan ja Unkarin kuningattaria.
  • Sofian aukion toisella puolella sijaitsee Mikaelin luostari, joka rakennettiin uudelleen muutama vuosi sitten vanhan mallin mukaisesti neuvostohallinnon hävittämän alkuperäisen luostarin paikalle.
  • Andreaksen kukkula kirkkoineen, vanhoine rakennuksiin ja upeine näköaloineen on Kiovan pakollisia nähtävyyksiä. Kukkulalla lienee sijainnut ensimmäinen Kiovan kaupunki. Nykyistä kukkulaa hallitsee silmiä hivelen kaunis Pyhän Andrein barokkikirkko. Vastapäätä kirkkoa sijaitsee Kansallismuseo. Kukkulalta alakaupunkiin, Podiliin johtava Andreaksen rinne on kauniiden vanhojen talojen reunustama.

 

Pikahaku