Kansainvälistä Naistenpäivää on juhlittu Venäjällä yli 100 vuoden ajan!

Kansainvälinen naistenpäivä 8.3. on Venäjällä paljon suurempi juhla kuin meillä Suomessa. Se on yleinen vapaapäivä jolloin erityisesti huomioidaan kaikkia naisia mutta juhlitaan myös alkavaa kevättä.

Kaiken ikäiset naiset saavat erilaisia lahjoja ystäviltään, veljiltään, aviomiehiltään, jne. Yleensä lahjat ovat makeisia tai kukkia. Miehet saattavat lahjojen antamisen lisäksi myös laittaa ruokaa ja tehdä muita kotitöitä vaimonsa puolesta tänä päivänä.

Naistenpäivällä on Venäjällä lähes sama merkitys kuin meidän äitienpäivällä. Venäjälläkin on tosin vietetty äitienpäivää vuodesta 1998 marraskuun viimeisenä sunnuntaina, mutta päivä ei ole vielä ehtinyt juurtua juhlatapoihin.

Venäjällä naisten päivää vietettiin ensimmäisen kerran vuonna 1913. Päätös vuosittain vietettävästä Kansainvälisestä naistenpäivästä hyväksyttiin vuonna 1910 toisessa Kansainvälisessä naissosialistien konferenssissa Kööpenhaminassa Klara Zetkinin aloitteesta.

Alun perin juhlapäivää vietettiin sen kunniaksi, että naiset nousivat kapinaan tasa-arvonsa puolesta. Nykyään kaupallinen puoli korostuu ja päivä on jonkinlainen sekoitus äitienpäivää ja ystävänpäivää.


Pikahaku

Pakettimatka