Skip to main content

Moskova - Sergijev Posad -junamatka 5 pv (4 yötä)

Ohjelmaehdotuksia ryhmille:

1. pv 
Lähtö Suomesta ilalla Tolstoi-junalla kohti Moskovaa.

2. pv
Tulo Moskovaan klo 08.25. Aamiainen ja kaupunkikiertoajelu. jonka aikana vieraillaan Kristus Vapahtajan kirkossa ja tehdään pieni kävelykierros vanhan Arbatin kävelykadulla. Kierroksella nähdään mm Bolshoi-teatteri, pääkatu Tverskaja, Varpusvuoret ja uusia asuinalueita. Kaupunkikuvaa hallitsee suuri Kristus Vapahtajan kirkko. Alunperin kirkko rakennettiin vuoden 1812 Isänmaallisen sodan voiton kunniaksi.1931 kirkko räjäytettiin ja sen paikalle rakennettiin maauimala. Kopio vanhasta kirkosta valmistui 2000 ja kirkko toimii Venäjän ortodoksisen kirkon pääkirkkona. Majoittuminen hotelliin, jossa lounas.

3. pv
Aamiainen ja lähdetään kokopäiväretkelle Sergijev Posadiin (entinen Zagorsk), joka sijaitsee noin 70 km päässä Moskovasta. Vieraillaan 1340-luvulla perustetussa Pyhän Sergein luostarissa, joka kuuluu UNESCO:n maailmaperintölistaan. 1500-1600 –luvulla luostarissa työskentelivät Venäjän parhaimmat ikonitaiteilijat mm. Rubljov. Sen korkeiden muurien suojaan Pietari Suuri pakeni streltsikapinaa 1680-luvulla, ja tänne haudattiin Boris Godunov perheineen. Luostarialuetta koristavat kaunis valkoinen Kolminaisuuden tuomiokirkko, Iivana Julman rakennuttama viisikupolinen Uspenskin tuomiokirkko, koristeellinen Pyhän Sergein kirkko, siro kellotapuli ja pieni barokkikappeli. Retken aikana lounas. Paluu Moskovaan myöhään iltapäivällä.

4. pv
Aamiainen ja vapaata. Puolilta päivin huoneiden luovutus, jonka jälkeen tutustuminen Borodinon panoraamamuseoon. Borodinon taistelu 1812 käytiin 120 km kaupungista ja se on yksi tunnetuimmista Napoleonin joukkoja vastaan käydyistä taisteluista. Tappiot olivat kovat, Napoleonin armeijan menetys oli noin 30.000. 1962 avatussa Borodinon panoraamamuseossa on esillä mm Franz Roubautin 115 m pitkä kuvaus taistelusta sekä erilaisia aseita, karttoja ja muuta taisteluun liittyvää esineistöä.
Lounas ja vapaata aikaa vaikkapa ostosten tekoon ennen bussikuljetusta rautatieasemalle. Tolstoi-juna Suomeen lähtee klo 22.50

5. pv  Juna saapuu Suomeen aamupäivällä.

Venäjän pääkaupunki Moskova on Euroopan suurin kaupunki, asukkaita noin 10 miljoonaa. Kaupungin suuruus ei kuitenkaan ahdista, sillä historiallinen keskusta Kremleineen sijaitsee varsin pienellä alueella. Metro on näppärän nopea kulkuväline suurkaupungissa ja venäläiset opastavat mielellään maahansa saapunutta matkaajaa. Kulttuurin ystävälle Moskova on aarre kymmenine museoineen, teattereineen ja konserttisaleineen. Moskova on saanut nimensä kaupungin läpi virtaavasta Moskova-joesta. Kaupungin perustaja on ruhtinas Juri Dolgorukij 1147. Moskovan ruhtinaskunta nousi valtaan 1400-luvulla ja siitä tuli tsaarin Venäjän pääkaupunki 1700-luvulle saakka, jolloin pääkaupunki siirrettiin Pietariin. Moskova paloi Napoleonin sodan aikana 1812. Vallankumouksen myötä 1918 Lenin ja hallitus siirtyivät Moskovaan, josta tuli jälleen pääkaupunki. 1941 joulukuussa Saksan armeija pysäytettiin kaupungin laidalle, mutta itse pääkaupunkiin Saksan joukot eivät päässeet. Maamerkkeinä tämänkin päivän Moskovassa ovat Kreml ja Punainen tori, Gum-tavaratalo, Bolshoi-teatteri ja tietysti ”Stalinin hampaat” (tai Seitsemän sisarta) eli Stalinin aikana rakennetut 7 suurta neuvostobarokkia edustavaa pilvenpiirtäjää.

Sergijev Posadin tunnetuin nähtävyys on Sergein Pyhän kolminaisuuden luostari 1300-luvun puolivälistä. Luostari on nykyisin Venäjän ortodoksisen kirkon hengellinen keskus ja sen museon kokoelmissa on runsas ikonikokoelma 1400–1600-luvuilta. Boris Godunovin hauta on luostarissa. 
 

Pyydä tarjous omalle ryhmällesi!