Skip to main content

Palatsien Pietari laivalla 5 pv (4 yötä) viisumivapaa

Ohjelmaehdotuksia ryhmille:

Pietari on ollut ja on vielä tänäänkin palatsien kaupunki. Niitä on sekä keskustassa että kaupungin ulkopuolella. Palatsit liittyvät Venäjän historiaan monin eri tavoin. Monet niistä kuuluivat keisariperheelle tai heidän sukulaisilleen. Niissä on järjestetty upeita konsertteja ja tanssiaisia, joissa kaupungin kerma on juhlinut. Palatseihin kerättiin uskomattoman upeita aarteita, joista monet ovat vielä tänäkin päivänä meidän ihailtavina. Lähes kaikki keisarilliset esikaupunkipalatsit tuhoutuivat 2. maailmansodan melskeissä ja mm. Talvipalatsia pommitettiin. Palatsien kunnostus on ollut suunnaton työ, jonka tulosta voimme nyt ihailla.

1. pv
Lähtö illalla Helsingistä StPeterLinen M/S Princess Anastasia laivalla.

2. pv
Aamiainen laivalla, saapuminen Pietariin aamulla. Kaupunkikiertoajelu alkaa suoraan satamasta suomea puhuvan oppaan johdolla. Bussikierroksen aikana nähdään mm. Iisakin kirkko, Palatsiaukio, Taiteiden aukio, ihaillaan pääkadun Nevski prospektin rakennustaiteen helmiä ja ihmetellään nyky-Pietarin vilinää unohtamatta kaupunkia halkovia kanavia siltoineen.
Majoittuminen hotelliin.

3. pv
Aamiaisen jälkeen suunnataan Jusupovin palatsiin, jonka ruhtinas Nikolai Jusupov osti 1830-luvulla. Jusupovien sukua pidettiin tsaariperheen jälkeen Venäjän toiseksi rikkaimpana sukuna. Kierroksen aikana tutustumme useisiin saleihin: silkkitapeteilla verhotut vihreä, punainen ja sininen sali seuraavat toisiaan. Palatsin helmi on arkkitehti Monigettin suunnittelema 180-paikkainen barokkityylinen teatteri. Palatsissa murhattiin vuonna 1916 munkki Grigori Rasputin, joka liittyy läheisesti tsaariperheen kohtaloon.
Lounaan jälkeen jatketaan Eremitaasiin, joka koostuu viidestä eri rakennuksesta: Talvipalatsista, Pienestä Eremitaasista, Vanhasta ja uudesta Eremitaasista sekä Eremitaasin teatterista. Talvipalatsi toimi yli 150 vuoden ajan keisariperheiden asuin- ja edustuspalatsina. Se rakennettiin 1700-luvun puolivälissä arkkitehti Rastrellin piirustusten mukaan. Kierroksen aikana tutustutaan upeisiin taideaarteisiin ja ihaillaan palatsin loistokkaita saleja.

4. pv
Aamiaisen jälkeen vapaata aikaa vaikkapa ostoksille. Puolen päivän aikaan lähdetään kaupungin ulkopuolelle Pavlovskiin. Katariina Suuri lahjoitti pojalleen Paavalille Pavlovskin 400 hehtaarin tilan kesäpalatsia varten vuonna 1777, kun Paavalin vaimo Maria Fjodorovna synnytti tulevan keisarin Aleksanteri I:n.
Palatsin koristeluun osallistuivat mm. italialaissyntyiset arkkitehdit Carlo Rossi ja Giacomo Quarenghi. Taideaarteita hankittiin eri puolilta Eurooppaa. Sisääntuloaula on koristeltu egyptiläisin patsain, kaksikerroksisen pyöreän salin seinäsyvennyksiin on sijoitettu antiikin patsaita. Kreikkalainen sali toimi juhlasalina, jonka huonekalut on suunnitellut arkkitehti Andrei Vorohonin. Sodan ja Rauhan saleille oli esikuvana itse Versailles.
Paluumatkalla myöhäinen lounas, jonka jälkeen bussikuljetus satamaan.
Laiva Helsinkiin lähtee illalla.

5. pv
Tulo aamulla Helsinkiin.

 

Pyydä tarjous omalle ryhmällesi!