Skip to main content

Parasta Pietaria -junamatka 3 pv (2 yötä)


Ohjelmaehdotuksia ryhmille:

Pietari on ollut ja on vielä tänäänkin palatsien kaupunki. Niitä on sekä keskustassa että kaupungin ulkopuolella. Palatsit liittyvät Venäjän historiaan monin eri tavoin. Monet niistä kuuluivat keisariperheelle tai heidän sukulaisilleen. Niissä on järjestetty upeita konsertteja ja tanssiaisia, joissa kaupungin kerma on juhlinut. Palatseihin kerättiin uskomattoman upeita aarteita, joista monet ovat vielä tänäkin päivänä meidän ihailtavina. Lähes kaikki keisarilliset esikaupunkipalatsit tuhoutuivat 2. maailmansodan melskeissä ja mm. Talvipalatsia pommitettiin. Palatsien kunnostus on ollut suunnaton työ, jonka tulosta voimme nyt ihailla. 

1. pv
Junamatka Pietariin Allegro-junalla. Kaupunkikiertoajelu alkaa suoraan rautatieasemalta suomea puhuvan oppaan johdolla.
Bussikierroksen aikana nähdään mm. Iisakin kirkko, Palatsiaukio, Taiteiden aukio, ihaillaan pääkadun Nevski prospektin rakennustaiteen helmiä ja ihmetellään nyky-Pietarin vilinää unohtamatta kaupunkia halkovia kanavia siltoineen.
Majoittuminen hotelliin.

2. pv
Aamiaisen jälkeen lähdetään kaupungin ulkopuolelle Pushkiniin – entiseen Tsarskoje Seloon, jossa tutustutaan upeasti entisöityyn Katariinan palatsiin. Sen suurimpia aarteita on meripihkahuone, joka katosi 2. maailmansodan aikana. Uusittu meripihkahuone avattiin Pietarin 300-vuotisjuhlien aikaan vuonna 2003.
Kierroksen jälkeen tutustutaan palatsin upeaan puistoon, jonka vaahterakujilla on keisariperhekin käyskennellyt aikoinaan.
Venäläinen lounas nautitaan Podvorje - nimisessä viehättävässä ravintolassa, jonka jälkeen kuljetus hotelliin. Loppupäivä vapaata.

3. pv
Aamiaisen jälkeen hetki vapaata aikaa, jonka jälkeen ostoskierros bussilla. Kierroksen aikana vieraillaan mm. värikkäässä kauppahallissa, jossa myydään monenlaisia herkkuja: tuoreita ja kuivattuja hedelmiä, vihanneksia, erilaisia salaatteja, makeisia, rahkaa ja sieniä ym.
Tämän jälkeen pistäydytään ostoskeskuksessa.
Läksiäislounas venäläisessä ravintolassa keskustassa ennen bussikuljetusta rautatieasemalle, josta matka jatkuu iltapäivällä Allegro-junalla Suomeen. 

Juna-aikataulut
 

Pyydä tarjous omalle ryhmällesi!