Skip to main content

Pohjolan Venetsia -junamatka 3 pv (2 yötä)


Ohjelmaehdotuksia ryhmille:

1. pv
Junamatka Pietariin Allegro-junalla. Kaupunkikiertoajelu alkaa suoraan rautatieasemalta suomea puhuvan oppaan johdolla.
Bussikierroksen aikana nähdään mm. Iisakin kirkko, Palatsiaukio, Taiteiden aukio, ihaillaan pääkadun Nevski prospektin rakennustaiteen helmiä ja ihmetellään nyky-Pietarin vilinää unohtamatta kaupunkia halkovia kanavia siltoineen.
Majoittuminen hotelliin.

2. pv
Aamiaisen jälkeen lähdetään Pietarhoviin, noin 30 km kaupungista. Valtaisassa puistossa on satoja upeita suihkulähteitä, patsaita, palatseja ja paviljonkeja. Pietarhovi rakennettiin 1700-luvun alkupuoliskolla yhdeksi tsaariperheen kesäresidenssiksi.
Lounas Pietarhovissa.
Iltapäivällä kanavaristeily
Pietarin keskustassa, joka vie lukuisille Pietaria halkoville kanaville.

3. pv
Aamiaisen jälkeen huoneiden luovutus ja ostoskierros bussilla. Kierroksen aikana vieraillaan mm. kauppahallissa, jossa myydään monenlaisia herkkuja: tuoreita ja kuivattuja hedelmiä, vihanneksia, erilaisia salaatteja, makeisia, rahkaa ja sieniä ym.
Tämän jälkeen pistäydytään ostoskeskuksessa.
Läksiäislounas keskustassa ennen bussikuljetusta rautatieasemalle, josta matka jatkuu iltapäivällä Allegro-junalla Suomeen.

Pietari on kuuluisa paitsi upeasta rakennusarkkitehtuurista myös lukuisista kanavistaan. Alun perin soiseen maastoon rakennetun kaupungin rakenteita tuettiin mm. Suomesta tuodulla graniitilla ja kaupunki ojitettiin noin 60 saareksi, joita yhdistävät lukuisat kauniit kanavat. Mieliinpainuva tapa tutustua kaupunkiin on kanavaristeily, jonka aikana näkee kaupungin uudesta näkökulmasta.
Pietarhovi on ”pakko” nähdä – ainakin kerran elämässä! Sen valtaisa puisto on upea ja houkuttelee piknikille ja suihkulähteet kimaltavat auringossa kuin valtaisat timantit.

Juna-aikataulut
 

Pyydä tarjous omalle ryhmällesi!