Skip to main content

Junamatkat Siperiaan

Suuren junamatkan voi toteuttaa kukin tavallaan. Vuosina 1891-1916 rakennettu Siperian rata tarjoaa monia kiehtovia reittejä Venäjältä Mongoliaan, Kiinaan ja Kaukoitään. Matkalla ylitetään Ural-vuoristo, kahdeksan aikavyöhykettä sekä 16 suurta jokea mm. Volga, Kama, Irtysh, Ob, Jenisei, Lena ja Amur.

Kun venäläiset lähtevät junamatkalle, on usein tärkeämpää matkalla olo kuin päämäärää. Hyvä matkaseura, iloinen mieli ja runsaat eväät takaavat slaavilaisen matkaelämyksen.  Junan kolkkeessa ja ikkunantakaisten maisemien vaihtuessa on suomalaisenkin helppo heittäytyä slaavilaiseen sielunmaisemaan ja kokea matkalla olemisen nautinto.

Matkaan voi lähteä kesällä tai talvella, yksin tai porukalla. Perinteisin reitti on Moskovasta Vladivostokiin johtava Trans-Siperian rata. Kansainvälisten matkailijoiden keskuudessa suosituimmat ovat ehkä kuitenkin Venäjältä Siperian kautta Kiinaan johtavat reitit Trans-Mantsuria ja Mongolian kautta kulkeva Trans-Mongolia. Moskovasta matka Pekingiin tai Vladivostokiin kestää viikon. Paluumatkan voi tehdä vaikka lentäen tai jatkaa matkaa Vladivostokista laivalla Japaniin.

Junalippujen hinnat vaihtelevat matkustusajankohdan ja valitun junan mukaan. Kerro meille matkasuunnitelmasi ja me kerromme sinulle mitä se maksaa. 

Luettavaa verkossa: www.transsib.ru/Eng

Viisumit

 

Venäjän viisumin hankinta kestää noin viikon ja maksaa Matka-Priman kautta hankittuna 94 euroa (Suomen kansalaiselle). 
Katso täältä lisätietoja Venäjän viisumin hankinnasta!

Mongolian ja Kiinan viisumin saa hankittua helposti Suomessa omin päinkin.
Lisätietoja: www.mongolia.fi ja www.chinaembassy-fi.org/eng

kartta

Lähdöt ja hinnat

LähtöLähtökaupunkiHotelliPaikkaaLähtien hinta
24/12Siperian juna
Moskova-Irkutsk-Ulaanbaatar-Peking, junamatka 15 pv
Yli 8€2 550Tee varaus

Moskova-Irkutsk-Ulaanbaatar-Peking (retket englanniksi)

15 päivää Lähtien €2 550

GREAT TRANS-SIBERIAN JOURNEY TO CHINA VIA MONGOLIA Moscow - Irkutsk - Ulaanbaatar - Beijing 15 days/14 nights Guided tours with guaranteed departure dates - Day City 1 Moscow Arrival in Moscow. Transfer to the “Cosmos” 3* hotel. Check in, dinner. 2 Moscow Breakfast. At 10:00 meet with guide at hotel reception for city tour including visit to Novodevichy Convent. Afternoon free time. 3 Moscow Breakfast. Short tour to the Kremlin including visit in a Cathe...Lue lisää