Skip to main content

Kiova

Tämä 1600-vuotias miljoonakaupunki sijaitsee kauniin Dnepr-joen laaksossa kukkuloiden ympäröimänä. Kiovan 400-luvulta alkavasta historiasta kertovat tänään lukuisat kirkot ja luostarit. Nykyaika sulautuu historiallisiin maisemiin trendikkäissä kahviloissa ja uusien liikekeskusten moderneissa rakennuksissa. Kiovan pääkatu Khreshatik -bulevardi suljetaan liikenteeltä viikonlopuiksi ja se muuntuu suosituksi kävelykaduksi katukahviloineen ja erilaisine tapahtumineen. 

Nähtävää Kiovassa:

  • Petšerskin lavra eli Kiovan luolaluostari kirkkoineen ja katakombeineen on ehkä Kiovan tunnetuin nähtävyys. Se on perustettu jo vuonna 1051 ja on jälleen ottanut paikkansa Ukrainan uskonnollisen elämän keskuksena. Luostarialueella on useitakin museoita, ehkä mielenkiintoisin niistä on skyyttien kulta-aarteita esittelevä museo. Luostarialue on mukana UNESCOn maailmanperintöluettelossa.
  • Sofian tuomiokirkon rakennutti 1000-luvun alussa Kiovan ruhtinas Jaroslav Viisas, joka oli aikansa merkittävimpiä eurooppalaisia hallitsijoita. Hän oli naimisissa ruotsalaisen prinsessa Irenen kanssa ja heidän kolmesta tyttärestään tuli Ranskan, Norjan ja Unkarin kuningattaria.
  • Sofian aukion toisella puolella sijaitsee Mikaelin luostari, joka rakennettiin uudelleen muutama vuosi sitten vanhan mallin mukaisesti neuvostohallinnon hävittämän alkuperäisen luostarin paikalle.
  • Andreaksen kukkula kirkkoineen, vanhoine rakennuksiin ja upeine näköaloineen on Kiovan pakollisia nähtävyyksiä. Kukkulalla lienee sijainnut ensimmäinen Kiovan kaupunki. Nykyistä kukkulaa hallitsee silmiä hivelen kaunis Pyhän Andrein barokkikirkko. Vastapäätä kirkkoa sijaitsee Kansallismuseo. Kukkulalta alakaupunkiin, Podiliin johtava Andreaksen rinne on kauniiden vanhojen talojen reunustama.

 

Kaupunkilomanen Kiovassa

Kaupunkilomanen Kiovassa

Kiovassa tekemistä, näkemistä ja kokemista riittää hyvinkin viikonloppumatkalle. Illalla voit nauttia korkeatasoisesta musiikista tai teatterista, hyvästä ukrainalaisesta ruuasta tai huvitella yökerhossa.

Alla olevan matkapaketin hintaan sisältyy: majoitus hotellissa kahden hengen huoneessa (to-su 3 yötä), aamiaiset hotellissa (3), kuljetus tulopäivänä lentokentältä hotelliin, englanniksi opastettu kiertoajelu Kiovassa.

Lisämaksusta: lentolippujen varaukset 35 €/henkilö, yhden hengen huone hotellissa 120 €/henkilö, matkavakuutus alk. 18 €/henkilö, matkapapereiden postituskulut 12 €, lisäyöt Kiovassa, lisäretket Kiovassa.

Helsingistä lentää päivittäin suoraan Kiovaan Ukraine International Airlines. Lentoaika on noin kaksi tuntia. Kiovaan on hyvät yhteydet myös Air Balticin lennoilla Riian kautta ja Lufthansalla Frankfurtin kautta. Lentolippujen hinnat vaihtelevat päivämäärän, kellonajan ja varausasteen mukaan. Varaa lennot itse suoraan lentoyhtiön verkkosivulta (www.flyuia.com & www.airbaltic.com & www.lufthansa.com) tai anna meidän varata lentosi. Varausmaksuna veloitamme 35 euroa/henkilö.

Hotelli

Kiova, Hotelli Premier Palace
Kiova, Hotelli Premier Palace (Hotelli: 5 )
Vanhan ajan tyylikkyyttä huokuva hotelli ydinkeskustassa, pääkadun varrella. 336 huonetta, joissa suihku/kylpy, tv, puhelin, minibaari, ilmastointi ja langaton internetyhteys. Tallelokerot huoneissa...
Kiova, Hotelli President
Kiova, Hotelli President (Hotelli: 4 )
Erinomainen sijainti keskustassa, lyhyen kävelymatkan päässä pääkadulta, kauppahallilta ja metroasemalta, kukkulalla josta on kaunis näköala kaupungille ja viereiselle stadionille. 374 huonetta, joiss...
Kiova, Hotelli Rus
Kiova, Hotelli Rus (Hotelli: 3+ )
Erinomainen sijainti keskustassa, lyhyen kävelymatkan päässä pääkadulta, kauppahallilta ja metroasemalta, kukkulalla josta on kaunis näköala kaupungille ja viereiselle stadionille. 450 huonetta, joiss...

Kaupunkilomanen Kiovassa

Täynnä

Kiovassa tekemistä, näkemistä ja kokemista riittää hyvinkin viikonloppumatkalle. Illalla voit nauttia korkeatasoisesta musiikista tai teatterista, hyvästä ukrainalaisesta ruuasta tai huvitella yökerhossa. Alla olevan matkapaketin hintaan sisältyy : majoitus hotellissa kahden hengen huoneessa (to-su 3 yötä), aamiaiset hotellissa (3), kuljetus tulopäivänä lentokentältä hotelliin, englanniksi opastettu kiertoajelu Kiovassa. Lisämaksusta : lentolippujen varaukset 35 €/henkilö, yhden hengen huone h...Lue lisää