Skip to main content

Kiova

Tämä 1600-vuotias miljoonakaupunki sijaitsee kauniin Dnepr-joen laaksossa kukkuloiden ympäröimänä. Kiovan 400-luvulta alkavasta historiasta kertovat tänään lukuisat kirkot ja luostarit. Nykyaika sulautuu historiallisiin maisemiin trendikkäissä kahviloissa ja uusien liikekeskusten moderneissa rakennuksissa. Kiovan pääkatu Khreshatik -bulevardi suljetaan liikenteeltä viikonlopuiksi ja se muuntuu suosituksi kävelykaduksi katukahviloineen ja erilaisine tapahtumineen. 

Nähtävää Kiovassa:

 • Petšerskin lavra eli Kiovan luolaluostari kirkkoineen ja katakombeineen on ehkä Kiovan tunnetuin nähtävyys. Se on perustettu jo vuonna 1051 ja on jälleen ottanut paikkansa Ukrainan uskonnollisen elämän keskuksena. Luostarialueella on useitakin museoita, ehkä mielenkiintoisin niistä on skyyttien kulta-aarteita esittelevä museo. Luostarialue on mukana UNESCOn maailmanperintöluettelossa.
 • Sofian tuomiokirkon rakennutti 1000-luvun alussa Kiovan ruhtinas Jaroslav Viisas, joka oli aikansa merkittävimpiä eurooppalaisia hallitsijoita. Hän oli naimisissa ruotsalaisen prinsessa Irenen kanssa ja heidän kolmesta tyttärestään tuli Ranskan, Norjan ja Unkarin kuningattaria.
 • Sofian aukion toisella puolella sijaitsee Mikaelin luostari, joka rakennettiin uudelleen muutama vuosi sitten vanhan mallin mukaisesti neuvostohallinnon hävittämän alkuperäisen luostarin paikalle.
 • Andreaksen kukkula kirkkoineen, vanhoine rakennuksiin ja upeine näköaloineen on Kiovan pakollisia nähtävyyksiä. Kukkulalla lienee sijainnut ensimmäinen Kiovan kaupunki. Nykyistä kukkulaa hallitsee silmiä hivelen kaunis Pyhän Andrein barokkikirkko. Vastapäätä kirkkoa sijaitsee Kansallismuseo. Kukkulalta alakaupunkiin, Podiliin johtava Andreaksen rinne on kauniiden vanhojen talojen reunustama.

 

Kirjailijoiden keväinen Kiova

Kirjailijoiden keväinen Kiova

Kevään odotetulla kirjallisuusmatkalla pääset tutustumaan yli tuhatvuotisen Kiovan rikkaaseen kulttuuriperintöön ja niihin venäläisiin kirjailijoihin, joiden kohtaloon kaupunki kietoutuu. Matkalla syvennymme Anna Ahmatovan, Mihail Bulgakovin ja Konstantin Paustovskin elämään Kiovassa. Tutustumme myös Ukrainan omiin kirjailijoihin Lesja Ukrajinkaan ja Taras Ševtšenkoon, joka tunnetaan myös taidemaalarina. Vierailemme Kiovan luolaluostarissa, jolla oli merkittävä vaikutus ortodoksisuuden leviämiseen Venäjällä, sekä käymme hiljentymässä Babyn Jarin rotkolla, jossa natsit joukkomurhasivat juutalaisia toisen maailmansodan aikana. 

Asiantuntijanamme toimii kirjailija, kääntäjä Martti Anhava. Hänen syvä sivistyneisyytensä, käsittämättömän hyvä muistinsa ja huumorintajunsa tuovat käsiteltävään teemaan monipuolista sisältöä. Matkajohtajana Suomi–Venäjä-seuran kulttuurisihteeri Merja Jokela.

Kirjailijoiden keväinen Kiova jatkaa Suomi–Venäjä-seuran kirjallisuusmatkojen sarjaa. Matkalle ovat tervetulleita kaikki, mutta Suomi–Venäjä-seuran jäsenet saavat siitä alennuksen.

 

Lisätiedot:
Suomi–Venäjä-seuran kulttuurisihteeri Merja Jokela
merja.jokela@venajaseura.com ja puh +358400369439

Vastuullinen matkanjärjestäjä: Matka-Prima Oy

 

Alustava matkaohjelma

Alustava matkaohjelma


Perjantai 2.4.2021
Lentomme Kiovaan lähtee klo 12.25 ja perille pääsemme n. 14.30. Lentokentältä meidät kuljetetaan bussilla suoraan Hotelli Ukrainaan, jossa majoitumme. Majoittumisen jälkeen pääsemme syventymään matkamme teemaan kirjailija, kääntäjä Martti Anhava luennolla Anna Ahmatovasta, Mihail Bulgakovista, Konstantin Paustovskista, Lesja Ukrajinkasta ja Taras Ševtšenkosta. Luennon jälkeen nautimme tervetuliaisillallisen.

Lauantai 3.4.2021
Hotelliaamiaisen jälkeen lähdemme kirjailijateemaiselle kaupunkikiertoajelulle sekä käymme Paustovskin museolla. Lounaan jälkeen meillä on vapaa-aikaa. Illalla on mahdollisuus lähteä lisämaksusta Ukrainan kansallisoopperaan (konsertin/baletin/oopperan ohjelma selviää myöhemmin keväällä).

Sunnuntai 4.4.2021
Aamiaisen jälkeen tutustumme Kiovan historialliseen katuun Andrijivsky Uzviziin ja Mihail Bulgakovin museoon. Lounaan jälkeen tutustumme Kiovan luolaluostariin ja käymme holokaustin muistomerkillä Babyn Jarissa. Illalla meillä on vielä ohjelmassa opastettu kävely Dneprin rannoilla, jonka päätteeksi nautimme läksiäismaljat!

Maanantai 5.4.2021
Aamulla meillä on kuljetus lentokentälle ja saamme hotellista mukaamme aamiaispaketit. Paluulentomme Suomeen lähtee kello 9.20 ja on perillä n. kello 11.35.

Pidätämme oikeuden pieniin ohjelma- ja hintamuutoksiin.
Matkaohjelman retket voivat sisältää askelmia, portaita ja epätasaista maastoa, minkä vuoksi matka ei sovellu liikuntaesteisille. Hyvät, tukevat kengät ovat tarpeen.

 

Matkan ennakkohinta/henkilö EUR 865          

SVS:n jäsenet 840 e


Hintaan sisältyy

 • Lennot Helsinki-Kiova-Helsinki
 • Bussikuljetukset Kiovassa
 • Majoitus: 3 yötä, 2 hh hotelli Ukraine****
 • Ateriat matkanohjelman mukaisesti: 1 x juhlaillalinen, 2 x lounas
 • Opastetut retket  ja luennot matkaohjelman mukaan
 • Suomalaisen matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan


Lisämaksusta

 • 1 hh lisämaksu EUR 110  
 • Liput Ukrainan kansallisoopperan esitykseen, hinta selviää myöhemmin.


HUOM! Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia Ukrainaan.