Nähtävää Pietarissa

Vapaa-aika Pietarissa kannattaa käyttää nähtävyyksien katselemiseen vaikkapa kävelemällä Nevski prospektilla, Pietarin lähes 5.km pitkällä pääkadulla, tai pistäytymällä jossakin kaupungin lukuisista ravintoloista tai kahviloista. Yksi matkailun mukavuuksista on tuliaisten hankinta. Kaikkea saa Nevskin varrelta: kansainvälisiä merkkivaatteita, kosmetiikkaa, turkiksia, koruja, posliinia, kaviaaria, perinteisiä matkamuistoja, vodkaa ja samppanjaa. Nevskillä sijaitsee myös Gostinyj Dvor, vuosina 1761–85 rakennettu kauppahalli, joka käsittää kokonaisen korttelin.

https://www.youtube.com/watch?v=8iSBVIHCRdc 

Pietari internetissä:
www.visit-petersburg.ru
www.vr.fi/pietari 
http://pietari.info/
www.nevsky-prospekt.com 
www.spbculture.ru/en/ 
www.petersburgcity.com  

Kulttuuria:
Mariinskin ooppera- ja balettiteatteri www.mariinsky.ru
Mihailovskin ooppera- ja balettiteatteri www.mikhailovsky.ru
Sirkus http://circus.spb.ru/en

Ohjelmatietoja internetissä:
www.maximilian.ru
www.balletandopera.com
www.kassir.ru

 

Pietarissa on yksi museo, joka ei ole koskaan suljettu - kaupunki itse

Pietari-Paavalin linnoitukseen Neva-joen Jänissaarelle laskettiin kaupungin peruskivi toukokuussa 1703. Linnoitus on kaupungin historiallinen keskus ja sen katedraalin kultaisen tornin voi nähdä jo kaukaa Suomenlahdelta. Linnoituksen katedraaliin on haudattu kaikki Venäjän tsaarit Pietari Suuresta alkaen, viimeksi sinne siirrettiin Nikolai II:n, Venäjän viimeisen tsaarin, ja hänen perheensä maalliset jäännökset suurin juhlallisuuksin.

Verikirkoksi kutsutaan Aleksanteri II:n surmapaikalle rakennettua ja erittäin kauniisti restauroitua Vapahtajan Ylösnousemuksen kirkkoa.

Iisakin kirkko (rakennettu.1818-1858) on Pietarin tunnetuimpia nähtävyyksiä. Sen kultakupoliin käytettiin sata kiloa kultaa ja se näkyy joka puolelta kaupunkia. Kirkossa on satoja 1800-luvun mestareiden maalauksia, patsaita ja mosaiikkitöitä.

Eremitaasi on yksi maailman suurimmista museoista. Sen perusti Katariina II vuonna 1764 ja se avattiin yleisölle 1800-luvun lopulla. Eremitaasin taidekokoelma sijaitsee nykyisin seitsemässä eri palatsissa, joissa on yhteensä yli 350 näyttelysalia. Museon kokoelmista löytyy 15 000 maalausta, 12 000 veistosta, 600 000 piirustusta ja grafiikkatyötä, miljoona kolikkoa ja mitalia sekä tuhansia muita taide-esineitä.

Venäläisen taiteen museo on toiminut vuodesta 1898 Mihailovskin palatsissa taiteiden aukiolla. Kokoelmissa venäläisten mestareiden teoksia, ikoneita sekä nykytaidetta.

Aleksanteri Nevskin luostari on tärkeä hengellisen elämän keskus Pietarissa. Luostarin hautausmaalle on haudattu useita venäläisiä merkkihenkilöitä, mm. Lomonosov, Dostojevski ja Tshaikovski. Luostarin perusti Pietari Suuri vuonna 1710 kunnioittaakseen Novgorodin suurruhtinaan voittoa ruotsalaisista joukoista Nevan taisteluissa 1240.

Jusupovin palatsi on ehkä loisteliain Pietarin yksityispalatseista. Se kuului rikkaalle ja vaikutusvaltaiselle Jusupovin suvulle. Tässä palatsissa murhattiin tsaarin hovissa vaikuttanut munkki Rasputin.

Pietarhoviin on Pietarista matkaa n. 25 kilometriä. Pietari Suuri oli päättänyt rakennuttaa itselleen Suomenlahden rannalle Versaillesin veroisen komean kesäpalatsin. Rakentaminen aloitettiin vuonna 1714 ja kesäpalatsi vihittiin käyttöön yhdeksän vuotta myöhemmin. Pietarhovin alueella on 20 palatsia, seitsemän kaunista puistoa sekä 22 kilometrin mittainen monimutkainen vesijohtojärjestelmä, johon kuuluu 144 suihkulähdettä ja neljä vesiputousta. Pietarhovin Suuressa palatsissa on loisteliaita saleja ja gallerioita, joista osaa käytetään nykyisinkin suuriin juhliin.

Tsarskoe Selo (Tsaarien kylä), joka vuonna 1937 nimettiin Pushkiniksi suuren venäläisen runoilijan Alexander Pushkinin kuoleman 100-vuotispäivän kunniaksi, sijaitsee 24 km etelään Pietarista. Pietari Suuri rakennutti sinne kesäpaikan vaimolleen, tulevalle keisarinna Katariina I:lle. Nykyisen barokkityylisen Katariinan palatsin rakennutti Elisabet I. Myöhemmin Katariina Suuri jatkoi palatsin ja sen puistojen laajennustöitä. Katariinan Palatsin julkisivu ja salit on huolella restauroitu näiden tuhouduttua pahasti II maailmansodassa. Myös kuuluisa Meripihkahuone on hiljattain avattu uudelleen.

Perillisensä syntymää juhlistaakseen Katariina Suuri lahjoitti Pavlovskin pojalleen suuriruhtinas Paavalille. Tästä 30.km Pietarista sijaitsevasta palatsista muodostui Pietarin musiikkielämän keskus, mm. Johan Straussin orkesteri viihdytti keisarillisia vieraita monina kesinä.

Retket ja kuljetukset Pietarissa

RETKET PIETARISSA 2021 OPAS + AUTO Hinnat €/henkilö kun ryhmässä on henkilöitä: 2 3 4 5 6 7 8 kesto (t.) Kaupunkikiertoajelu, alkaen hotellista 62 47 36 32 27 24 21 3 Kaupunkikiertoajelu alk. rautatieasemalta 73 54 42 36 32 27 25 3,5 Kaupunkikiertoaj...

Lasten Pietari

LAPSET MUKAAN KAUPUNKILOMALLE PIETARIIN - Lasten kanssa matkustaminen sujuu vaivattomasti kun matkan suunnitteluun perehdytään huolellisesti ja jokainen saa osallistua omilla toiveillaan suunnitteluun. Pietarin tarjonnasta löytyy kaikenikäisille lapsille paljon nähtävää ja uusia elämyks...