Skip to main content

Novgorod-Pietari 5 pv (4 yötä)

Ohjelmaehdotuksia ryhmille:

1. pv
Tulo ryhmän omalla bussilla Novgorodiin, majoittuminen hotelliin ja illallinen.

2. pv
Aamiaisen jälkeen kaupukikiertoajelu, jonka aikana vieraillaan Kremlin alueella ja käydään mm Sofian katedraalissa sekä arkkitehtuurin ja taiteen museossa. Lounas Detinetsissa, näin kremliä novgorodilaiset nimittävät. Vieraillaan Yrjön luostarisssa, jonka Jaroslav Viisas perusti 1030 sekä Pyhän Yrjön katedraalissa, joka on rakennettu 1119.

3. pv
Aamiainen ja lähtö Pietariin. Matkalla vieraillaan Pushkinossa, jossa käydään Katariinan palatsissa ja sen kuuluisassa meripihkahuoneessa. Lounas Pushkinossa. Majoittuminen hotelliin.

4. pv
Aamiaisen jälkeen kaupunkikiertoajelu, jonka yhteydessä vieraillaan Pietari-Paavalin linnoituksessa. Lounas ja tutustuminen Eremitaasiin.

5. pv
Aamiainen, jonka jälkeen bussilla Suomeen.

Novgorod, joka vuodesta 1999 on tunnettu nimellä Veliki Novgorod, on Venäjän vanhimpia kaupunkeja, joka on mainittu asiakirjoissa jo vuonna 859. 900- 1000- luvuilla kaupunkilaisten suojaksi rakennettu kreml, jota täällä kutsutaan Detinetsiksi sijaitsee kaupungin Sofian puoleisessa osassa. Alkuperäisistä 13 tornista on säilynyt peräti 9. Tiileillä päällystetty muuri on rakennettu vanhoille perustuksille 1400-luvun lopulla. Joen toisella puolella olevaa aluetta kutsutaan kauppiaiden osaksi, koska siellä sijaitsee kauppiaiden rakennuksia. Olhava-joelle avautuvat rakennukset kuuluvat Unesco:n maailmaperintöluetteloon. Kaupunki oli Kiovan Venäjän tärkeä keskus. Sen sijainti Itämereltä aina Välimerelle johtaneen viikinkien idäntien ja Volgaa pitkin itään suuntautuneen reitin risteyksessä vauhditti niin kaupan, kuin käsityöammattien ja kulttuurin kehitystä. 1136- 1478 Novgorod oli Novgorodin tasavallan pääkaupunki. 1500-luvun puolivälissä Novgorod oli Moskovan ja Pihkovan jälkeen Venäjän kolmanneksi suurin kaupunki. 1600-luvun alkupuolella ruotsalaismiehityksen aikana kaupunki koki suuria tuhoja, mutta pikkuhiljaa asukasluku lähti kasvuun. 1700-luvulla Novgorod menetti Pietarin kehityksen takia taloudellisen merkityksensä. 1800-luvun lopulla kaupungilla oli enää hallinnollisen ja kirkollisen keskuksen rooli. Toisen maailmasodan aikana Novgorod oli saksalaisten miehittämä ja kärsi suuria tuhoja. Tänään kaupungissa on noin 220.000 asukasta.

Yli 300-vuotiaalla Pietarilla on värikäs historia: se on kokenut tsaarien loiston, vallankumouksen, neuvostoajan arjen, 900 päivää kestäneen piirityksen ja on tänään nopeasti kehittyvä moderni miljoonakaupunki. Kaupungin arkkitehtuuri on monelle maailman kauneinta. Erityisesti italialaisten arkkitehtien Carlo Rossin ja Bartolomeo Rastrellin kädenjälki on silmiä hivelevää. Upeat palatsit kätkevät sisäänsä historian siipien havinaa. Lukuisat kanavat kauniine siltoineen tuovat eittämättä mieleen Venetsian. Eremitaasin mittaamattoman arvokkaiden kokoelmien keräämisen aloitti Katariina Suuri – nyt esillä on kolme miljoonaa näyttelyesinettä!

 

Pyydä tarjous omalle ryhmällesi!