Skip to main content

Päivä Pietarissa -risteilyt


Viisumivapaat risteilyt jatkuvat taas keväällä 2022

 

Lähde nyt risteilylle Helsingistä Pietariin ilman viisumia!
 

St. PeterLinen laiva lähtee Helsingistä illalla päivästä riippuen joko klo 18 tai 19 ja on perillä Pietarissa seuraavana aamuna klo 9. Perillä jää aikaa viettää Pietarissa kokonainen päivä oman maun ja mieltymysten mukaan. Paluumatkalle laiva lähtee Pietarista vastaavasti joko klo 18 tai 19 ja on perillä Helsingissä seuraavana aamuna klo 8.

Kansainvälinen suurkaupunki tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa. Nauti merimatkan aikana laivan herkullisista ruuista ja upeasta showsta, joka tuo lavalle kansainvälisiä ja venäläisiä esiintyjiä. Pistäydy myös Sea shopissa tekemässä löytöjä niin matkamuistoiksi kuin tuliaisiksi. Vinkki! Jos haluat matkustaa entistäkin mukavammin, suosittelemme varaamaan Commodore, DeLuxe tai Sviitti-hytin, joissa hytin hintaan sisältyy deluxe-aamiainen laivan a´la carte -ravintolassa.

Pietarin satamasta on St. Peter Linen bussikuljetus kaupungin keskustaan Iisakin kirkon lähelle. Tämä 25 euron hintainen palvelu on pakollinen kaikille ilman viisumia matkustaville. 

Hinnat ja varaukset täältä!  Maksu luottokortilla.

Mikäli haluat maksaa mieluummin laskulla, niin lähetä varauspyyntö passitietoineen sähköpostiimme matkaprima@primatours.fi

Aikataulu 2021 lötyy täältä!

Risteilyvarausta tehtäessä tarvitaan matkustajista seuraavat tiedot:

  • suku- ja etunimi
  • syntymäaika
  • syntymäpaikka
  • kansalaisuus
  • passin numero ja
  • passin viimeinen voimassaolopäivä
    Huom! Passin tulee olla voimassa vielä 6 kk matkan jälkeen
_______________________________________________________________________

 

Retket Pietarissa

Retket Pietarissa

Laivayhtiön järjestämät Pietarin retket lähtevät laivaterminaalista klo 10:00, jollei retken kuvauksessa ole mainittu toisin. Retkibussista voi jäädä pois keskustan, Sokos hotel Vasilievskyn tai sataman shuttle-pysäkeillä (jollein toisin mainittu). Retkillä on mukana suomenkielinen opas. Retken hintaan sisältyy mahdolliset sisäänpääsymaksut retken puitteissa. Retkien myynti loppuu 48 h ennen retken alkua. Tämän jälkeen retken voi varata vain suoraan laivan infosta mikäli retkibussissa on tilaa. Myös englanninkieliset retket mahdollisia mikäli osallistujia on riittävästi. Retkien kestoon saattaa vaikuttaa Pietarin toisinaan ruuhkainen liikenne.

Matkadokumentit ja retkivoucher luovutetaan asiakkaalle lähtöpäivänä varausvahvistusta vastaan St. Peter Linen lähtöselvityksessä. Retkille tulee rekisteröityä retkeä edeltävänä iltana esittämällä retkivoucher laivan Shorex-tiskillä  (6. kansi Princess Anastasialla) klo 18.00-22.00 välisenä aikana. Shorex-tiskillä retkivoucher vaihdetaan varsinaiseen retkilippuun (jossa on mainittuna retken nimi, lähtöaika sekä kokoontumisaika ja -paikka). Shorex-tiskiltä asiakas saa myös retkitarran. Retkelle lähdettäessä osallistujat kokoontuvat kokoontumispaikalle (Columbus baari 6. kansi Princess Anastasialla) määritettyyn aikaan. Retkelle lähdetään Shorex-managerien kanssa yhtenä ryhmänä. Ryhmä kulkee yhdessä laivalta passintarkastukseen. Mikäli matkustaja ei rekisteröidy Shorex-tiskillä ja/tai päättää mennä yksin passintarkastuksen läpi, saattaa bussi lähteä ilman häntä. Mikäli matkustaja on myöhässä, ei retken hintaa palauteta. Retkelle lähdettäessä mukana tulee olla retkilippu sekä näkyvälle paikalle vaatteeseen kiinnitetty retkitarra. Bussiin mentäessä retkilippu esitetään paikalliselle oppaalle. Retkitarra pidetään vaatteessa koko retken ajan.

Liian vähäisen osallistujamäärän vuoksi on mahdollista, että retkeä ei toteuteta. Mikäli palaat retkeltä suoraan laivalle, huomioithan, että laivan palvelut ovat avoinna vasta klo 16 eteenpäin.

PIETARIN KAUPUNKIKIERROS

Hinta 2019: 45€ / aikuinen, 25 € / lapsi 7-12 v.
Kesto: noin 3 t.
Kieli: suomi, englanti, saksa

Retki järjestetään maanantaisin, torstaisin, perjantaisin, lauantaisin sekä sunnuntaisin.

Pietari on ainutlaatuinen ja unohtumaton kokemus. Eurooppalaisiin vanhoihin kaupunkeihin verrattuna Pietari on kaupunkina uusi. Pietari on levittäytynyt Nevajoen rannoille sekä suistoalueelle ja sen lukuisille saarille. Bussikierroksen aikana kaupungin rikas arkkitehtuuri ja historia heräävät henkiin ajettaessa pitkin kaupungin vilkkaita katuja ja Nevan rantoja.

Iisakin aukiota hallitsee Iisakin kirkko, joka on maailman kolmanneksi korkein kirkko. Kirkko on nykyään museona. Retki jatkuu Nevajoen toiselle puolelle Vasilinsaarelle, jossa pysähdymme ihailemaan joen upeaa näkymää. Nevajoen rannalla näemme myös Pietari-Paavalin linnoituksen, johon kaupunkia on alettu alun perin rakentaa. Vastapäätä linnoitusta Nevan toisella puolella sijaitsee Eremitaasi. Näemme myös koristeellisen ja kauniin Verikirkon, joka on rakennettu paikalle, jossa tsaari Aleksanteri Toinen murhattiin 1. maaliskuuta 1881. 

Ajamme myös Nevsky Prospektia pitkin. Pietarin pääkatu Nevsky Prospekt on 4,5 km pitkä, ja kadun varrella sijaitsee runsaasti upeita palatseja, kirkkoja ja teattereita. Nevsky Prospekt on myös kaupungin suosituinta ostosaluetta ja parhaimmat liikkeet löytyvät läheltä Gostiny Dvorin kauppakeskusta.

Retken aikana näemme Senaatin aukiolla sijaitsevan Pietari Suuren muistopatsaan, Vaskiratsastajan. Koko Pietarin upea kaupunki on oikeastaan muistomerkkinä kaupungin perustajalle Pietari Suurelle. 

Kaupunkikierroksella ei käydä nähtävyyksissä sisällä.

PIETARIN KAUPUNKIKIERROS JA EREMITAASI

Hinta 2019: 85 € /aikuinen, 45 € / lapsi 7-12 v.
Kesto: noin 6 t.
Kieli: suomi, englanti, saksa

Retki järjestetään torstaisin, perjantaisin, lauantaisin sekä sunnuntaisin.

Kokopäiväretken aikana tutustumme Pietarin tärkeimpiin nähtävyyksiin ja vaikuttavaan Eremitaasiin. Aamupäivän kaupunkikierroksen aikana saamme nauttia kaupungin kauniista maisemista ja arkkitehtuurista, sekä nähdä mm. maailman kolmanneksi korkeimman kirkon, Iisakin kirkon, Pietari-Paavalin linnoituksen, Verikirkon, Pietari Suuren muistopatsaan ja kuuluisan Nevsky Prospekt -kadun. Kaupunkikierroksella ei vierailla nähtävyyksissä sisällä.

Keskipäivällä pysähdymme Pietarin keskustaan, jossa on omatoimista aikaa n. 1 tunti. Tauon aikana voi esimerkiksi nauttia lounasta omakustanteisesti tai ostaa tuliaisia.

Tauon jälkeen tutustumme Eremitaasiin. Opastettu kierros alkaa Talvipalatsista, jossa näemme ainutlaatuisia saleja. Talvipalatsi toimi aikoinaan tsaarien talviasuntona. Eremitaasin kierroksen aikana keskitytään pääasiassa eurooppalaiseen taiteeseen. Maalausten lisäksi näytteillä on myös posliini- ja hopeaesineitä, astioita, huonekaluja ja antiikkiesineitä. 

PIETARIN KIRKOT 

Hinta 2019: 85 € /aikuinen, 45 € / lapsi 7-12 v.
Kesto: noin 6 t.
Kieli: suomi, englanti, saksa

Retki järjestetään maanantaisin, torstaisin, perjantaisin, lauantaisin sekä sunnuntaisin.

Retken aikana pääset tutustumaan Pietarin monipuoliseen arkkitehtuuriin ja rikkaaseen historiaan. Pääset vierailulle Pietari-Paavalin linnoitukseen sekä suurenmoiseeen Iisakin katedraaliin. 
Kaupunkiin tutustuminen alkaa kiertoajelulla, jonka aikana tutustut mielenkiintoisiin kertomuksiin kaupungin historiasta ja nähtävyyksistä. Kiertoajelun aikana pysähdytään myös ottamaan valokuvia Vasilinsaaren Strelkalla, josta avautuu upea näköala kaupungin rantakaduille sekä maailmankuulun Verikirkon edustalle.

Kiertoajelun aikana pääset vierailemaan Pietari-Suuren 1700-luvulla perustamaan Pietari-Paavalin linnoitukseen kävellen. Samalla näet myös Pietari-Paavalin tuomiokirkon, johon on haudattu lähes kaikki Romanovin keisarisuvun jäsenet. 
Retken viimeinen osuus on vierailu Iisakin katedraaliin, Pietarin suurimpaan ortodoksiseen kirkkoon. 101,5 metriä korkean kirkon on luonut ”Pohjoinen Michelangelo” Auguste Montferrand. 
Kirkon hienoimpia koristeita ovat 112 graniittipylvästä, pronssiset veistokset sekä kultaiset kupolit, joiden pinnoitukseen on käytetty jopa 100kg aitoa kultaa. Sisätilojen sisustukseen on käytetty 14 erilaista marmorilajia, puolijalokiviä ja mosaiikkikuvia.

PIETARIN KALLEUDET - FABERGÉ

Hinta 2019: 95 € /aikuinen, 75 € / lapsi 7-12 v.
Kesto: noin 5,5 t.
Kieli: suomi, englanti, saksa
Retki järjestetään torstaisin, perjantaisin, lauantaisin sekä sunnuntaisin.


Tällä retkellä pääsette ihailemaan keisarillisen Pietarin loistoa ja unohtumattomia näköaloja. Vierailette myös Faberge-museossa, jossa on kuuluisan jalokivisepän Peter Carl Fabergen valmistamia arvoesineitä.

Kiertoajelun aikana nähdään Nevan alueen historiallinen keskusta ja ihaillaan sen tunnetuimpia nähtävyyksiä. Vierailette myös kaupungin pääkadulla Nevski prospektilla, Vasilinsaarell ja pääsette kuvaamaan Venäjän arkkitehtuurin mestariteosta Verikirkkoa, sekä  Vasilinsaaren Strelkan näköaloja Nevajoelle ja kaupungin rantakaduille. 

Retken ohjelma jatkuu vierailulla Faberge-museoon. Jalokiviseppä Peter Carl Fabergen luovalle perinnölle omistettu museo sijaitsee Shuvalovien palatsissa. Museossa on jopa 4000 toinen toistaan upeampaa koriste- ja jalokivitaideteosta.  

Faberge tunnetaan parhaiten tarunomaisista pääsiäismunistaan. Tässä museossa sijaitsevat yhdeksän pääsiäismunaa Faberge valmisti venäläisten keisareiden tilauksesta. Suurta mielenkiintoa herättävät myös Fabergen valmistamat ruokapöydän hopeat, sisustusesineet sekä muut jalokivikorut.

Museo hätkähdyttää komeudellaan ja se on tärkeä osa Pietarin kulttuuria Eremitaasin ja Venäläisen museon rinnalla.

POHJOINEN VENETSIA

Hinta 2019: 85 € /aikuinen, 45 € / lapsi 7-12 v.
Kesto: noin 5 t.
Kieli: suomi, englanti, saksa

Retki järjestetään maanantaisin, torstaisin, perjantaisin, lauantaisin sekä sunnuntaisin 1.5.-1.10.2019 välisenä aikana.

Tämän retken aikana pääsette tutustumaan kaupungin historiaan ja nauttimaan Pietarin lumoavista näköaloista. Kierroksen aikana koette Nevan historiallisen keskustan ja perehdytte alueen tärkeimpiin nähtävyyksiin. Pääsette kävelemään kaupungin pääkadulla Nevski prospektilla ja upealla Vasilinsaarella, ottamaan valokuvia Venäjän arkkitehtuurin mestariteoksen Verikirkon edustalla, sekä Vasilinsaaren Strelkalla, josta aukeaa unohtumaton näköala Nevajoelle ja kaupungin rantakaduille.  

Retken ohjelma jatkuu tunnin kestävällä mukaansatempaavalla joki- ja kanavaristeilyllä. Pietaria kutsutaan usein Pohjoisen Venetsiaksi, koska seitsemäsosa alueesta on vesistöä. Pietari Suuren suunnitelma oli, että uuden pääkaupungin asukkaat voivat liikkua alueella vesireittejä pitkin ja siksi rantakadut ovatkin viihtyisiä ja koristeltu kauniisti.

Laivamatkan aikana näette arkkitehtuurisia kokonaisuuksia, tsaarien ja ylimystön komeita palatseja, romanttinen Kesäpuisto sekä lukemattomia kauniisti koristeltuja siltoja.

Retket voidaan perua mikäli sille ei ole ilmoittautunut riittävää määrää osallistujia. Ole hyvä ja tarkista retken toteutuminen edellisenä iltana laivan ShorEx-tiskillä (kansi 6).
Lue retkien tilausehdot täältä!

Ateriahinnat laivalla

 

Hinta/henkilö
aikuiset

Etukäteen
ostettuna

Laivalla
ostettuna
Buffet-aamiainen 13 € 15 €
DeLuxe-aamiainen 18 € 20 €
Buffet-päivällinen 31 € 34 €


DeLuxe-aamiainen sisältyy hintaan Commodore-, DeLuxe ja Sviitti-hyteissä. 

Buffet-päivällisen hintaan sisältyy olutta ja viiniä hanasta sekä kahvi / tee ja vesi.

Buffet-kupongit kelpaavat vain buffet-ravintolassa. Niillä ei voi maksaa laivan muissa ravintoloissa.

Kysy lapsihinnat toimistoltamme.