Skip to main content

Sighnaghi

Georgiassa Kakhetin alueella, Sighnaghin piirikunnassa sijaitseva kaupunki tunnetaan viinin ja perinteisten mattojen tuotannosta, historiallisista nähtävyyksistään ja maisemistaan. Sighaghin kaupunkia on viime aikoina restauroitu ja siitä on tullut tärkeä matkailukohde.

Vaikka Sighnaghissa (tarkoittaa turvaa) on ollut asutusta jo vanhan kivikauden aikaan, mainitaan se asutuskeskuksena ensimmäistä kertaa 1700-luvulla. Vuonna 1762 kaupungin rakentamista tuki kuningas Erekle II, joka pystytti linnoituksen suojelemaan aluetta heimojen hyökkäyksiltä. 1801 Venäjän keisarikunta liitti Georgian itseensä, jolloin kaupungille annettiin virallisesti kaupunginoikeudet.

Sighaghi kasvoi nopeasti, ja Neuvotiliiton aikana siitä tuli maatalouskeskus. Neuvotoliiton hajoamisesta seurannut talouskriisi iski kaupunkiin, mutta viime aikoina suuri Geogian hallituksen ja useiden kansainvälisten järjestöjen rahoittama uudelleenrakennushanke on nykyaikaistanut kaupungin infrastuktuuria ja yrittänyt vastata turistien kasvavaan kiinnostukseen kaupunkia kohtaan.

NÄHTÄVYYDET

Sighaghin alue on ollut valtion erityissuojeluksessa vuodesta 1975 lähtien. Pyhän Yrjön ja Pyhän Stefanoksen kirkot ovat ortodoksisia, ja Pyhään Ninoon liitettävä pyhiinvaelluskohde Bobden luostari sijaitsee kahden kilometrin päässä kaupungista. Lisäksi kaupunkia ympäröivät linnoitusmuurien jäänteet 1700-luvulta.

kartta