Skip to main content

Teemamatkat Pietariin

Venäläinen keittokurssi 12.-14.4.2019

Oletko halunnut tutustua venäläisen keittiön saloihin ja sykkiikö sydämesi smetanalle, pelmeneille ja blineille? Kulinaristien teemamatkalla opas kertoilee kiertoajelulla nähtävyyksien lisäksi venäläisestä ruokakulttuurista ja -perinteestä. Kierroksella pistäydytään myös tutustumassa Jelisejevin herkkukauppaan Nevski prospektilla sekä Kuznetshnyj-kauppahalliin, joka on tunnettu laadukkaista tuotteistaan. Kiertoajelun jäleen pääset osallistumaan ammattikokin vetämälle kurssille, jossa opetetaan mm. pelmenien sekä blinien valmistus ja saadaan näitä herkkuja sitten maistellakin murhakellarissa.

Rasputin ja Venäjän viimeinen tsaariperhe

Viime joulukuussa tuli kuluneeksi 100 vuotta yhden maailman tunnetuimman mystikon ja parantajan kuolemasta. Grigori Rasputinilla oli merkittävä rooli Venäjän keisarikunnan loppuaikoina tsaari Nikolai II:n hovissa, sillä hänen väitettiin kykenevän parantamaan kruununperijä Aleksein verenvuototaudin. Rasputinin huono maine perustuu kuitenkin, ainakin osittain, niihin huhuihin ja juoruihin, joita Pietarin ylimystö levitti hänestä ja tsaariperheestä. Väitettiin jopa, että tsaaritar olisi ollut hänen rakastajattarensa. Huhut ja vaino johtivat lopulta niihin traagisiin tapahtumiin, joiden seurauksena ”hullu munkki” saatiin hengiltä ja tsaarien valtakausi päättyi Venäjällä maaliskuussa 1917. Tällä Pietarfin erikoismatkalla tutustutaan monipuolisesti viimeisen tsaariperheen elämään ja vaiheisiin Pietarissa sekä Puškinissa ja vieraillaan Jusupovin palatsin murhakellarissa.

Katariina Suuren Pietari 

Katariina Suuren vaiherikas elämä on antanut aiheen useampaankin kirjaan, näytelmään ja elokuvaan. Tällä erikoismatkalla tutustutaan monipuolisesti tämän Venäjää 34 vuotta itsevaltiaana hallinneen naisen elämään Pietarissa. Matka taittuu joutuisasti nopeilla Allegro-junilla ja Pietarissa majoitutaan hotelli Dostojevskiin, joka sijaitsee keskustassa lähellä parhaita ostoskatuja. Mielenkiintoisen retkipäivän voikin sitten vaikka kruunata keisarillisessa ooppera- ja balettiteatterissa nauttien maailmankuulun teatterin upeasta ohjelmistosta.

Dostojevskin Pietari 

Rakastetun venäläisen kirjailijan Fjodor Dostojevskin elämään Pietari liittyy keskeisesti. Hän asui ja kirjoitti suuren osan tuotannostaan Pietarissa ja hänen kirjojensa henkilöt ovat asuneet ja liikkuneet Pietarin kaduilla eläen ja kokien vahvasti kaupungin mukana. Lähde sinäkin kokemaan Dostojevskin Pietari!

Matkat taittuvat joutuisasti nopeilla Allegro-junilla ja Pietarissa majoitutaan hotelli Dostojevskissa*, joka sijaitsee keskustassa mielenkiintoisella  Vladimirskajan  alueella. Se tunnetaan  tänä päivänä  paitsi  Kuznetshnyj-kauppahallista, myös tyylikkäistä putiikeista, lukuisista ravintoloista ja kenkäkaupoista.
* Ei huhtikuun keittokurssi-matkalla

Alla oleviin hintoihin lisätään Venäjän viisumin hankinnasta 75 €/henkilö.
Viisumin hankintaan tulee varata aikaa vähintään 8 päivää.

 

Hotelli

Hotelli Dostojevski
Hotelli Dostojevski (Hotelli: 3+ )
Viihtyisä hotelli keskustassa. Nevski Prospektille on vain viiden minuutin kävelymatka. Hotelli sijaitsee kauppa- keskuksen yläkerrassa, jossa on useita ravintoloita, baareja ja kymmeniä myymälöitä...
Hotelli Oktjabrskaja
Hotelli Oktjabrskaja (Hotelli: 3+ )
Perinteikäs vuonna 1851 rakennettu hotelli, kunnostettu 2006-08. Erinomainen sijainti ydinkeskustassa Nevski prospektin ja Ligovskin kulmassa, vastapäätä Moskovan rautatieasemaa. Viisi kerrosta. 373 h...
Hotelli Petro Palace
Hotelli Petro Palace (Hotelli: 4 )
Osoite Malaja Morskaja ulitsa 14, puh. +7 812 571 3006 Sijainti kaupungin historiallisella alueella, lähellä Iisakin kirkkoa. 8 kerrosta, 194 huonetta, joissa wc, kylpy/suihku, tv, puhelin, mi­nib...