Skip to main content

3.2.2020: Venäjän konsulaatti on kiinni ma 24/2


Isänmaan puolustajien päivä 23/2

Asevoimissa palvelleiden ja sotaveteraanien juhlapäivä, jolloin varuskuntapaikkakunnilla järjestetään sotilasparaateja ja ilotulituksia.

Yleinen vapaapäivä, jolloin kodeissa kokoonnutaan perheen ja suvun yhteiselle juhla-aterialle.

Isänmaan puolustajien päivästä on muodostunut Venäjällä epävirallinen Miesten päivä, jolloin naiset antavat lahjoja miehille ja lapset tekevät kortteja veljilleen ja isilleen.

Päivä juontaa juurensa puna-armeijan perustamisen alkuaikoihin, jolloin värvätyistä koottu armeija torjui ensimmäisessä maailmansodassa kohti Pietaria hyökänneet Saksan armeijan yksiköt Pihkovassa ja Narvassa 23. helmikuuta 1918. Tästä päivämäärästä tuli vuonna 1922 puna-armeijan ja -laivaston päivä, joka muuttui nimelle neuvostoarmeijan ja -sotalaivaston päivä vuonna 1949. Nykyään sitä juhlitaan Venäjällä siis isänmaan puolustajan päivänä. (Lähde Wikipedia)

Venäjällä on käytössä juhlapäivien osalta mukava järjestelmä. Mikäli yleinen vapaapäivä osuu viikonlopulle, niin vapaapäivä siirtyykin seuraavalle arkipäivälle. Niinpä maanantai 24/2 on Venäjällä yleinen vapaapäivä Isänmaan puolustajien päivän osuessa sunnuntaille.